Τσίριτς: «Να μην απογοητεύσω τον Παυλίδη»

Οι δηλώσεις του Αλεξάνταρ Τσίριτς ενόψει του ημιτελικού του Ολυμπιακού με την Ουίπεστ (2/4, 17:00) για το final-4 της LEN Euroleague.

Τσίριτς: «Να μην απογοητεύσω τον Παυλίδη»

Έχοντας κληθεί να αναλάβει το «τιμόνι» της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού μεσούσης της σεζόν, αντικαθιστώντας τον απόλυτα επιτυχημένο Χάρη Παυλίδη, ο Αλεξάνταρ Τσίριτς δεν θα μπορούσε παρά να αισθάνεται πίεση ενόψει του final-4 της LEN Euroleague, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά.

«Υπάρχει πίεση, γιατί ο Παυλίδης είναι μεγάλος προπονητής και δεν θέλω να τον απογοητεύσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε», παραδέχθηκε ο Σέρβος τεχνικός, κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου του final-4, που έγινε στο ΣΕΦ. «Είναι διαφορετική η σχέση και η επικοινωνία με τις αθλήτριες, σε σχέση με τους αθλητές. Είναι κάτι στο οποίο δεν έχω εμπειρία και προσπαθώ να δουλέψω» πρόσθεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, που εργάζεται για πρώτη φορά σε γυναικεία ομάδα.

Ο Τσίριτς, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στον γ.γ.Α., Γιώργο Μαυρωτά, τον οποίο είχε συναντήσει ως αντίπαλο το 2000 και τον χαρακτήρισε «πρότυπο» τόνισε ενόψει του ημιτελικού (2/4, 17:00) του Σαββάτου ότι «ξέρουμε τα πάντα για την Ουίπεστ, είναι ποιοτική ομάδα και έχουν εξαιρετικές παίκτριες σε όλες τις θέσεις. Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι και δεν βλέπουμε την ώρα να αρχίσει ο αυριανός αγώνας».

Αναφερόμενος στον κόσμο των «ερυθρολεύκων», που αναμένεται να κατακλύσει το προσεχές διήμερο το «Π. Καπαγέρωφ», ο Σέρβος τεχνικός είπε: «Κάθε φορά που έπαιζα εδώ ως παίκτης, ένιωθα την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Είμαστε έτοιμοι να βοηθηθούμε από τον κόσμο».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Μαργαρίτα Πλευρίτου, αφού αφιέρωσε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους έτρεξαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση στον Πειραιά, θυμήθηκε το προηγούμενο final-4 που φιλοξένησε ο Ολυμπιακός. «Ήταν μοναδικό το συναίσθημα το 2015, ελπίζω να το ξαναζήσουμε, να περάσουμε στον τελικό κι εκεί να κατακτήσουμε το τρόπαιο», τόνισε η διεθνής πολίστρια.