Ολυμπιακός - Μπρέσια 5-8: Έπεσε σε τείχος και έμπλεξε…(highlights)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 8-5 από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μπρέσια στον Πειραιά για τον Α’ Όμιλο του LEN Champions League και μπήκε σε…περιπέτειες. 18 λεπτά χωρίς γκολ ο νταμπλούχος Ελλάδας. 

Ολυμπιακός - Μπρέσια 5-8: Έπεσε σε τείχος και έμπλεξε…(highlights)

Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός από το ξεκίνημα. Χωρίς λόγο έκανε βιαστικές επιθέσεις, ο Τεσάνοβιτς στο τέρμα της Μπρέσια πήρε ψυχολογία και στη συνέχεια δεν έλεγε να δεχθεί γκολ. Στον παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός στο πρώτο ημίχρονο έχοντας 0/6 και αυτό έδινε τη δυνατότητα στην Μπρέσια που είναι μια σκληρή ομάδα, να παίξει δυνατά, να πάει το ματς στις αποβολές, ο Μπόβο έβλεπε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν λειτουργούσαν στον παίκτη παραπάνω.

Στην άμυνα στην πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός λόγω της βιασύνης του στην επίθεση, δέχθηκε κόντρες αφού δεν είχε καλές επιστροφές. Ο αρχηγός Κρίστιαν Πρεσιούτι…χτύπησε στο ξεκίνημα με πέναλτι και στη συνέχεια στην κόντρα (0-2) ενώ στο δεύτερο οκτάλεπτο σκόραρε ο Λάζιτς (0-3). Το παρήγορο ήταν πως η Μπρέσια είχε 0/4 στον παραπάνω.

Το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε τελικά από την περιφέρεια από τον Γιώργο Δερβίση, 6.07 για το τέλος της περιόδου, μειώνοντας σε 4-1 αφού ήδη είχε σκοράρει ο Λουόνγκο από την περιφέρεια. Το κακό για την ομάδα του Πειραιά με τον παίκτη παραπάνω δεν διορθώθηκε (0/8) και η Μπρέσια με τον πρώτο δικό της πετυχημένο στον έξτρα παίκτη (1/6) πήγε και τη διαφορά στο +4 (1-5, 3.07 για το τέλος του οκταλέπτου) πάλι με τον Λουόνγκο. Ο Αλεζιάνι και πάλι στον παραπάνω (2/7) για την Μπρέσια έκανε το 6-1. Ο Φιλίποβιτς στον παραπάνω (1/9) για τον Ολυμπιακό μείωσε σε 6-2 που ήταν και το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Σέρβος άσος και πάλι στον παραπάνω μείωσε σε 6-3, με τον Ολυμπιακό να πρεσάρει και να βγάζει άμυνες και τον Φιλίποβιτς να εκτελεί με το τρίτο του σερί τέρμα στον παραπάνω (4-6, 6.02 για το τέλος). Ο Λουόνγκο όμως και πάλι πήγε τη διαφορά στο +3 με τέρμα στον παραπάνω (4-7) ενώ στη συνέχεια το σουτ του Γενηδουνιά σταμάτησε στο δοκάρι και κάπου εκεί το ματς τελείωσε αφού η Μπρέσια είναι μια έμπειρη ομάδα ενώ ο Λάζιτς 3.27 για τέλος έκανε το 8-4 σε μια φάση όπου δεν φάνηκε ξεκάθαρα εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ο Γενηδουνιάς έκανε το 8-5 που ήταν και το τελικό σκορ με τον Ολυμπιακό, να γνωρίζει τη δεύτερη σερί ήττα του και την τρίτη στον όμιλο (δεύτερη από την Μπρέσια που δεν χάνει την πρωτιά).

Ο Ολυμπιακός έμεινε στους 16 βαθμούς έχοντας ματς περισσότερο και εάν την Τετάρτη (9/2) η Μπαρτσελονέτα κερδίσει στη Σερβία τη Ραντνίτσκι θα πλησιάσει στους δύο βαθμούς τον Ολυμπιακό που τον έχει και στη Βαρκελώνη. Κακή ήττα για την ομάδα του Πειραιά που αποχαιρετά την πρωτιά και κοιτάζει τώρα να μην χάσει την πρόκριση σε έναν όμιλο...θανάτου όπου τα λάθη πληρώνονται. Η Μπρέσια δεν χάνει την πρωτιά, η Νόβι έχει...κλεισμένη θέση γιατί διοργανώνει το final 8 στο Βελιγράδι και έτσι Ολυμπιακός, Φερεντσβάρος και Μπαρτσελονέτα θα μονομαχήσουν για τα δύο εισιτήρια!

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-1, 2-3, 3-2.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Μπρέσια: Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε, Πρεσιούτι 2, Μπίκαρι, Λάζιτς 2, Βαπένσκι, Ρεντζούτο, Τζιανάτζα Τ., Αλεζιάνι 1, Λουόνγκο 3, Ντι Σόμα, Γκίτο, Τζιανάτζα Μ..