Ερυθρός Αστέρας: Νέος προπονητής ο Μίρκο Βίτσεβιτς

Ο Μίρκο Βίτσεβιτς είναι ο νέος προπονητής στην ομάδα πόλο του Ερυθρού Αστέρα. 

Ερυθρός Αστέρας: Νέος προπονητής ο Μίρκο Βίτσεβιτς

Τελικά τα δημοσιεύματα στη Σερβία, για τον Ερυθρό Αστέρα βγήκαν αληθινά. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή στην ομάδα πόλο που μετέχει στον β’ όμιλο του LEN Champions League.

Αντικαταστάτης του Αλεξάνταρ Φιλίποβιτς είναι ο Μαυροβούνιος, Μίρκο Βίτσεβιτς, όπως ακριβώς είχαν αναφέρει προ ημερών οι Σέρβοι.

Ο Βίτσεβιτς, Μαυροβούνιος τεχνικός, έχει γράψει ιστορία ως πολίστας αφού με την ενωμένη Γιουγκοσλαβία πήρε το χρυσό το 1988 στη Σεούλ και είναι ένας από τους πολίστες που έχουν χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, με το σκουφάκι φυσικά της Γιουγκοσλαβίας.

Εργάστηκε κυρίως στις μικρές εθνικές ομάδες του Μαυροβουνίου αλλά και στην Καταρό. Την ομάδα του Μαυροβουνίου που τη βοήθησε το 2010 να κατακτήσει το Euro Cup στους διπλούς συγκλονιστικούς τελικούς με αντίπαλο την Ιταλική Σαβόνα.

Σαν παίκτης έκανε όνομα με την Πρίμορατς Κότορ όπου και έπαιξε για επτά χρόνια (1982-89). Μετά την ομάδα του Μαυροβουνίου, πέρασε από Γιαντράν Σπλιτ, Σαβόνα, Μπαρτσελόνα, Μπρέσια και Προ Ρέκο. Έχει κατακτήσει σε συλλογικό επίπεδο το LEN TROPHY, όπως λεγόταν εκείνα τα χρόνια το Euro Cup, με το σκουφάκι της Μπρέσια.

Το 1988 ήταν ο καλύτερος αθλητής του Μαυροβουνίου ενώ για τρία χρόνια ανακηρυσσόταν ως ο κορυφαίος αθλητής στο Κότορ.