Μπρέσια - Ολυμπιακός 8-7: Πρώτη ήττα με τραγικό παίκτη παραπάνω

Ο Ολυμπιακός για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Len Champions League, γνώρισε την πρώτη του ήττα (8-7) στον Α’ Όμιλο από την Μπρέσια στην Ιταλία, πληρώνοντας το κάκιστο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (4/14).

Μπρέσια - Ολυμπιακός 8-7: Πρώτη ήττα με τραγικό παίκτη παραπάνω

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μπρέσια στην Ιταλία και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση του Α’ Ομίλου με 13 βαθμούς, έναντι 14 της ομάδας του Αλεσάντρο Μπόβο.

Ο νταμπλούχος Ελλάδας πλήρωσε το κάκιστο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (4/14), με τους Ιταλούς να έχουν 6/14. Το εντυπωσιακό είναι πως στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε 2/9 στον παραπάνω και για αυτό βρέθηκε πίσω στο σκορ και να κυνηγά την Μπρέσια.

Επέστρεψε στο φινάλε, είχε και πάλι ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλό ρυθμό στην επίθεση. Κέρδισε δύο ποινές αλλά δεν σκόραρε ενώ και αμυντικά δέχθηκε ένα τέρμα στον παραπάνω από την Μπρέσια αλλά και ένα ακόμη από τον Αλεζιάνι, σε μια φάση όπου έχασε τον παίκτη του ο Φιλίποβιτς. Οι Ιταλοί κοίταξαν να κλείσουν τους Φιλίποβιτς, Φουντούλη, Γενηδουνιά, πιέζοντας στην περιφέρεια και υπήρχε η δυνατότητα των Πειραιωτών να πάρουν ποινές με τους Μουρίκη, Κολόμβο να σφίγγουν τα δόντια και να παίζουν εξαιρετικά. Τις δύο τελευταίες τις εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και ισοφάρισε (2-2) με Φιλίποβιτς, Γούβη.

Η Μπρέσια ξαναπήρε το προβάδισμα με πέναλτι του Ρεντζούτο (3-2), ο Ολυμπιακός όμως ήταν καλός αμυντικά σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης, ωστόσο δεν έβρισκε λύσεις στον παίκτη παραπάνω αν και έπαιρνε ποινές. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε τέσσερις σερί χαμένους παραπάνω ο Ολυμπιακός, με τον Φιλίποβιτς να είναι εκτός αφού είχε...φορτωθεί με δύο ποινές νωρίς. Η Μπρέσια που επίσης είχε θέματα απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού, κατάφερε στο τέλος του ημιχρόνου να σκοράρει δύο φορές (!) με τους Ντι Σόμα (4-2, παραπάνω), Βαπένσκι (5-2 περιφέρεια) και να ξεφύγει με τρία τέρματα ενώ στο φινάλε ο Ολυμπιακός είχε ένα ακόμη χαμένο παραπάνω. 5-2 ημίχρονο με την Μπρέσια να έχει 3/7 στον παραπάνω και τον Ολυμπιακό 2/9!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε επιτέλους στον παίκτη παραπάνω να σκοράρει, με τον Γιώργο Δερβίση να μειώνει σε 5-3 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τους Πειραιώτες να βγάζουν στις αρχές καλές άμυνες. Ο Καναδός φουνταριστός Μπικάρι, ο οποίος πρόσφατα αποκτήθηκε από την Μπρέσια ήταν αυτός που κέρδισε την αποβολή και στη συνέχεια σκόραρε για το 6-3, κάνοντας και πάλι δύσκολο το έργο της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου. Ο Μουρίκης με υπέροχο τέρμα από τη θέση του φουνταριστού μείωσε σε 6-4 (3.10 για το τέλος της περιόδου), ο Ολυμπιακός έγινε πιο σκληρός στην άμυνά του αλλά ήθελε κι άλλο γκολ που ήρθε τελικά με τον Γιάννη Φουντούλη (πρώτο στο ματς) στον παραπάνω (1.24 για το τέλος της τρίτης περιόδου, 6-5) αλλά ο Μπικάρι και πάλι έκανε το 7-5 και φυσικά τη ζημιά σε αυτή την περίοδο. Ο Γενηδουνιάς επίσης με το πρώτο του τέρμα, απάντησε άμεσα (7-6) και κράτησε την ομάδα του Πειραιά ζωντανή ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Η Μπρέσια 6.01 για το τέλος με τον Ντι Σόμα στον παραπάνω πήγε τη διαφορά στα δύο γκολ (8-6), σε μία περίοδο όπου έγιναν φοβερές μάχες, με τον Ολυμπιακό να μην τα παρατάει και να μειώνει ξανά στο γκολ (8-7) με τον Φιλίποβιτς (πήρε το εξάμετρο και σούταρε αμέσως 5.05 για το φινάλε) και να παίρνει αποβολή με το ζόρι, σε αντίθεση με τους Ιταλούς. Τελικά, ο Κολόμβος 4.19 πήρε την ποινή από τον Ντι Σόμα και ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ για έναν κρίσιμο παραπάνω αλλά Χρυσοσπάθης, Μπούσλιε δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν ενώ ο Ολυμπιακός είχε στη συνέχεια και δοκάρι με τον Κροάτη και πάλι στον παίκτη παραπάνω! Οι άμυνες βγήκαν αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ερχόταν.


Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-0, 2-4, 1-1.

Μπρέσια: Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε, Πρεσιούτι, Μπίκαρι 2, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ρεντζούτο 1, Τζιανάτζα Τ., Αλεζιάνι 1, Λουόνγκο 1, Ντι Σόμα 2, Γκίτο, Τζιανάτζα Μ..

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Μαθιόπουλος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Στα άλλα δύο ματς του ομίλου, Μπαρτσελονέτα (13-7 τη Ραντνίτσκι) και Φερεντσβάρος (14-8 τη Γιαντράν Σπλιτ) είχαν εύκολο έργο και έφτασαν τους 10 βαθμούς. Τρεις πίσω από τον Ολυμπιακό και τέσσερις από την Μπρέσια.

Η βαθμολογία (Σε 6 αγώνες): 1. Μπρέσια 14, 2. Ολυμπιακός 13, 3. Μπαρτσελονέτα 10, 4. Φερεντσβάρος 10, 5. Νόβι 7 (5 αγώνες), 6. Γιαντράν Σπλιτ 6, 7. Ραντνίτσκι 4, 8. Ντιναμό Τιφλίδας 0 (5 αγώνες).