Len Champions League: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός, η Μπρέσια πήρε βαθμό στο Βελιγράδι στο φινάλε

Η Μπρέσια πήρε βαθμό (11-11) στο Βελιγράδι από τη Νόβι Μπέογκραντ, πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος αλλά ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος στον Α’ Όμιλο του Len Champions League. Βολική ισοπαλία (12-12) στη Βαρκελώνη στο ντέρμπι Μπαρτσελονέτα – Φερεντσβάρος.

Len Champions League: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός, η Μπρέσια πήρε βαθμό στο Βελιγράδι στο φινάλε

Ο Ολυμπιακός παρά τις τεράστιες απουσίες, όχι μόνο κέρδισε τη Γιαντράν Σπλιτ στον Πειραιά αλλά είναι και μόνος πρώτος στον Α’ Όμιλο. Η Μπρέσια στο Βελιγράδι πήρε τον βαθμό από τη Νόβι Μπέογκραντ στο τέλος (11-11) και έτσι ο νταμπλούχος Ελλάδας πάει στην Ιταλία την άλλη Τρίτη (21/12) για το ντέρμπι με την ομάδα του Αλεσάντρο Μπόβο έχοντας διαφορά δύο βαθμών!

Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ 12-10: Πρώτος και αήττητος με Μπίγιατς και περιφέρεια...φωτιά

Βολική για τον Ολυμπιακό και η ισοπαλία (12-12) στο ντέρμπι του ομίλου στη Βαρκελώνη, ανάμεσα στην Μπαρτσελονέτα και την Φερεντσβάρος που είναι τώρα έξι βαθμούς πίσω από την ομάδα του Βλάχου.

Στο Βελιγράδι, η Μπρέσια μπήκε δυνατά, προηγήθηκε, έδειχνε ικανή να φύγει με το διπλό αλλά η Νόβι Μπέογκραντ (έχει σίγουρη την πρόκριση στο Final 8 ως διοργανώτρια) επέστρεψε και ξέφυγε στο τέλος με δύο γκολ (9-7, 10-8, 11-9).

Η Μπρέσια του Μπόβο όμως είναι σκληρή ομάδα, δεν τα παρατάει ποτέ και αφού μείωσε σε 11-10, πήρε τον βαθμό (11-11) με τον αριστερόχειρα Σέρβο Μπόρις Βαπένσκι (το καλοκαίρι γύρισε στην Ιταλία για να παίξει στην Μπρέσια) να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω. Για τους Σέρβους ένα γκολ είχε ο Άγγελος Βλαχόπουλος.

Στη Βαρκελώνη, ο εξαιρετικός Ρώσος περιφερειακός Μερκούλοφ (έπαιζε στη Γιουγκ μέχρι το καλοκαίρι) σε νεκρό χρόνο χάρισε τον βαθμό στη Φερεντσβάρος με αντίπαλο την Μπαρτσελονέτα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (14/12): Μπαρτσελονέτα – Φερεντσβάρος 12-12, Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς – Ντιναμό Τιφλίδας 14-7, Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ 12-10, Νόβι Μπέογκραντ – Μπρέσια 11-11.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/12): Μπρέσια - Ολυμπιακός (21.30), Μπαρτσελονέτα - Ραντνίτσκι (20.00), Φερεντσβάρος - Γιαντράν Σπλιτ (21.30), Ντιναμό Τιφλίδας - Νόβι Μπέογκραντ (18.00)

Η βαθμολογία (5 αγώνες): Ολυμπιακός 13, Μπρέσια 11, Μπαρτσελονέτα 7, Φερεντσβαρος 7, Νόβι Μπέογκραντ 7, Γιάντραν Σπλιτ 6, Ραντνίσκι Κραγκούγιεβατς 4, Ντιναμό Τυφλίδας 0.