Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ 12-10: Πρώτος και αήττητος με Μπίγιατς και περιφέρεια...φωτιά

Ο Ολυμπιακός αν και παρατάχθηκε χωρίς φουνταριστό, ξεπέρασε το εμπόδιο της Γιαντράν Σπλιτ (12-10) στον Πειραιά και παραμένει στην κορυφή του Α’ Ομίλου του LEN Champions League. Φωτιές...πετούσαν οι Φιλίποβιτς (5 γκολ), Φουντούλης (5 γκολ), την απόκρουση του αγώνα ο Μπίγιατς 1.38 για το τέλος.

Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ 12-10: Πρώτος και αήττητος με Μπίγιατς και περιφέρεια...φωτιά

Ο Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων, αν και παρατάχθηκε χωρίς φουνταριστό (εκτός οι Μουρίκης, Κολόμβος), βρήκε τις λύσεις στην επίθεση με την περιφέρεια...φωτιά (Φιλίποβιτς, Φουντούλης, Γενηδουνιάς) που διαθέτει και έφτασε στη νίκη κόντρα στη Γιαντράν Σπλιτ παίζοντας και πάλι εξαιρετική άμυνα, με τον Μπίγιατς να συνεχίζει τις πολύ καλές του εμφανίσεις.

Ο Ολυμπιακός αν και δέχθηκε πρώτος γκολ (Μπούριτς περιφέρεια), στη συνέχεια έλεγξε απόλυτα τον αγώνα, με την άμυνά του να είναι φυσικά το σημείο κλειδί. Μέσα από την άμυνά του, έβγαλε κόντρες, έπαιξε γρήγορα, εκμεταλλεύτηκε την εκτελεστική δεινότητα των Φουντούλη, Γενηδουνιά, Φιλίποβιτς (2) και ξέφυγε 4-1, με τον Θοδωρή Βλάχο να χρησιμοποιεί στα δύο μέτρα της επίθεσης τους Δερβίση, Μπούσλιε, Γούβη αφού δεν είχε τους βασικούς του φουνταριστικούς Μουρίκη, Κολόμβο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Κροάτες (δεν είχαν τον Ντόμπουντ αλλά έπαιξε ο Καρκόφ κανονικά) μέσα από τον παίκτη παραπάνω κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Με δύο τέρματα στον παραπάνω ευτύχησαν να μείνουν για λίγο μέσα στο ματς, αλλά στη συνέχεια ο νταμπλούχος Ελλάδας πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε, με τον Φιλίποβιτς 1.31 για το τέλος να γράφει το 8-3, ολοκληρώνοντας ένα μικρό σερί 3-0 για τον Ολυμπιακό (το 5-3 έγινε 8-3). Η ομάδα του Σμόντλακα σκόραρε και πάλι στον παραπάνω (8-4) στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με ένα γκολ ποίημα του Φίλιπ Φιλίποβιτς από την περιφέρεια, με τον Σέρβο άσο να κάνει διαδοχικές προσποιήσεις και στη συνέχεια με μια λόμπα να γράφει το 9-4. Ο Φουντούλης σημείωσε το 10-4 (μεγαλύτερη διαφορά στο ματς) με πέναλτι που κέρδισε ο Μπούσλιε, ο αμυντικός του Ολυμπιακού που απόψε όπως και οι Δερβίσης, Γούβης έδωσαν και κέρδισαν πολλές μάχες παίζοντας ως φουνταριστοί. Η Γιαντράν κατέβασε και πάλι τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (10-6) με δύο γκολ αλλά ο Γιάννης Φουντούλης...απάντησε για το 11-6 ενώ ο Χιώτης σημείωσε και το 12-6 με τους Φιλίποβιτς, Γενηδουνιά και Φουντούλη να κρύβουν την μπάλα.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και είναι λογικό γιατί δεν υπήρχαν πολλές επιλογές στον πάγκο. Ο κόουτς Βλάχος σωστά ζήτησε η ομάδα να μην πηγαίνει σε γρήγορες επιθέσεις, αφού στόχος ήταν η νίκη και να διαφυλάξει φυσικά το σκορ. Η Γιαντράν σκόραρε από φουνταριστό (12-8) στην αρχή αλλά στη συνέχεια ο Μπίγιατς είχε δύο καλές επεμβάσεις, αλλά δέχθηκε το γκολ (12-9) στον παίκτη παραπάνω από τον Καρκόφ. Η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες του Ολυμπιακού αφού προβλήματα είχαν και οι Φουντούλης, Χρυσοσπάθης αλλά έσφιξαν τα δόντια και έπαιξαν. Η Γιαντράν που διαθέτει έμπειρους και καλούς παίκτες επέστρεψε με ένα 4-0 και μείωσε σε 12-10 (3.24 για το τέλος του αγώνα). Μάλιστα ο Ντούζεβιτς είχε την ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω να μειώσει και στο γκολ αλλά ο Μπίγιατς κράτησε το 12-10, 1.38 για το φινάλε τελειώνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 4-3, 0-3.

Ολυμπιακός: Φιλίποβιτς 5, Φουντούλης 5, Γενηδουνιάς 2.

Γιαντράν Σπλιτ: Μπούριτς 2, Ντέλιτς 2, Μπούκιτς 2, Καρκόφ 2, Ντούζεβιτς 1, Σέτκα 1.