Euroleague Πόλο Γυναικών: Κοντά στην πρόκριση η Βουλιαγμένη, «σεφτέ» η Γλυφάδα, ήττα ο Εθνικός

Με μία νίκη και μία ισοπαλία ο ΝΟ Βουλιαγμένης βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρόκριση στους «16» της Euroleague Γυναικών της LEN. Πρώτη νίκη για τον ΑΝΟ Γλυφάδας, λύγισε ο Εθνικός από τη Σαμπαντέλ και θα δώσει μάχη την Κυριακή (21/11).

Euroleague Πόλο Γυναικών: Κοντά στην πρόκριση η Βουλιαγμένη, «σεφτέ» η Γλυφάδα, ήττα ο Εθνικός

Πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης στις «16» της Ευρωλίγκας Γυναικών είναι ο ΝΟ Βουλιαγμένης, που πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες στον Γ' Όμιλο της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης (έχει και μια ισοπαλία και παράλληλα διατηρεί το αήττητο), στο Βερολίνο.

Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν επιβλήθηκε με 15-13 επί της διοργανώτριας γερμανικής Σπαντάου, στον τρίτο αγώνα του στη διοργάνωση, δεύτερο μέσα στην ίδια μέρα (Παρασκευή 19/11).

Τα κορίτσια της Αντιόπης Μελιδώνη επικράτησαν πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς είχαν βρεθεί να προηγούνται με 12-7 και με 15-10. Κορυφαία σκόρερ για την ομάδα του Λαιμού στο συγκεκριμένο ματς ήταν η Μουστακαρία με 5 γκολ.

Ο ΝΟΒ αγωνίζεται το Σάββατο (20/11) στις 15.00 κόντρα στη Νις, στο ματς όπου και αναμένεται να κλειδώσει την πρόκριση και στη συνέχεια την Κυριακή (21/11) θα φιλοδοξεί να διεκδικήσει και την πρώτη θέση του ομίλου την Κυριακή απέναντι στην ισπανική Ματαρό.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 6-2, 3-4, 3-5.

Η σύνθεση και τα γκολ του ΝΟΒ: Πάτρα, Καϊάφα, Χυδηριώτη, Μουστακαρία 5, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 2, Τανκέεβα 2, Πάτρα 2, Ανδρεάδη, Διαμαντοπούλου 2, Σάντα 1, Αγγελίδη, Κοσιώνη.

Με Κόσιτσε για την πρόκριση ο Εθνικός

Κόντραρε για ένα ημίχρονο την πανίσχυρη ισπανική Σαμπαντέλ ο Εθνικός Πειραιά, στον τρίτο αγώνα του στον Δ' Όμιλο της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας, στο Οπόρτο, το βράδυ της Παρασκευής (19/11), αλλά τελικά λύγισε στο δεύτερο και ηττήθηκε με 15-8.

Ήταν η δεύτερη ήττα της ομάδας του Μίσιτς στη διοργάνωση, έχει και μια νίκη και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα για την κατάκτηση της τρίτης προνομιούχου θέσης και της πρόκρισης στις «16» στον τελευταίο αγώνα την Κυριακή (21/11) στις 12 το μεσημέρι, κόντρα στην σλοβακική Κόσιτσε. Το Σάββατο (20/11) ο Εθνικός έχει ρεπό.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-5, 0-4, 3-3

Η σύνθεση και τα γκολ του Εθνικού: Σωτηρέλη, Ιωάννου 1, Χαραλαμπίδη Ιωάν., Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Μπάκοτς 1, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Άλκ., Ρακιντζή 1, Χαραλαμπίδου Στ. 2, Μπενέκου Ιόλη, Καραμπέτσου, Φερεντίνου.

Πρώτη νίκη για ΑΝΟ Γλυφάδας

Πέτυχε την πρώτη της νίκη η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΑΝΟ Γλυφάδας, το απόγευμα της Παρασκευής (19/11), κόντρα στην ισραηλινή ΑΣΑ, στον αγώνα του για τη δεύτερη αγωνιστική του Α' Ομίλου της Ευρωλίγκας, στον οποίο είναι διοργανωτής και ο οποίος φιλοξενείται στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων.

Η ομάδα του Ορέστη Σαλάχα επικράτησε εύκολα με 18-2 και στρέφει την προσοχή της στους αγώνες της του Σαββάτου (20/11) και της Κυριακής (21/11) με την ιταλική Βερόνα και την ισπανική Τεράσα (11.45) αντίστοιχα προκειμένου με νίκες να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης πόλο γυναικών.

Θυμίζουμε ότι η Γλυφάδα ηττήθηκε την Πέμπτη 18/11 από την ρωσική Ουραλότσκα με 15-11 και ότι την πρόκριση παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες στην τελική βαθμολογία του Ομίλου.

Ο ΑΝΟΓ κυριάρχησε απόλυτα στο ματς κόντρα στις Ισραηλινές, έφτασε να προηγείταοια και με 9-0 και ο Σαλάχας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριές του και μέχρι το τελικό 18-2.

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 4-1, 4-0, 5-1.

Η σύνθεση και γκολ του ΑΝΟ Γλυφάδας: Γκανγκλ, Π. Νίνου, Κανελλοπούλου, Γκίλλα 1, Γρηγοροπούλου 1, Αντωνιάδη 2, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 4, Φουντωτού 3, Ειρήνη Νίνου 4, Γαλιατσάτου 3, Κοντογιάννη, Καρύτσα.