EuroLeague: Νίκησε ο Εθνικός, ισοπαλία για Βουλιαγμένη

Ο Εθνικός επικράτησε της Πασένσε με 25-4, ενώ στο 7-7 έμεινε η Βουλιαγμένη με την Πάντοβα για τα προκριματικά της EuroLeague γυναικών. 

EuroLeague: Νίκησε ο Εθνικός, ισοπαλία για Βουλιαγμένη

Σε ματς -«θρίλερ» εξελίχθηκε το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του Γ' Ομίλου της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας Γυναικών, το μεσημέρι της Παρασκευής (19/11), με τον ΝΟ Βουλιαγμένης να παίρνει τελικά την ισοπαλία 7-7 απέναντι στην ιταλική Πάντοβα και έναν πολύτιμο βαθμό στην υπόθεση - πρόκριση.

Μετά το πλούσιο, σε γκολ και θέαμα, πρώτο οκτάλεπτο οι δυο ομάδες έπαιξαν σκληρή άμυνα και το φτωχότερο σκοράρισμα γινόταν με διακυμάνσεις και ανατροπές. Οι Ιταλίδες προηγήθηκαν με τη Μπαρθόν 7-6 λίγο πριν από το φινάλε. Ο ΝΟΒ όμως, ισοφάρισε με τη Ριτζ στο τελικό 7-7, ένα λεπτό πριν από τη λήξη.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-0, 2-1, 2-3

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Άντι Μελιδώνη): Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Χυδηριώτη 2, Μουστακαριά, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 3, Τανκέεβα, Πάτρα Μ., Ανδρεάδη, Διαμαντοπούλου, Σάντα, Αγγελίδη, Πάτρα Ε.

ΠΑΝΤΟΒΑ (Στέφανο Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρθόν 2, Γκοτάρντο, Μπορίσοβα 2, Κεϊρόλο 2, Κασόν, Μίγιο, Ντάριο, Αρμίτ 1, Μεγκιάτο, Σεντάνι, Γκριγκόλον, Τζιακόν.

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πέτυχε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιά, στο Οπόρτο, στον δεύτερο αγώνα της για τον Δ' Όμιλο της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μάρκο Μίσιτς επικράτησε άνετα της πορτογαλικής Πασένσε με 25-4.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν ολοφάνερη και οι «κυανόλευκες» του Πειραιά κυριάρχησαν απόλυτα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όπου ο προπονητής του Εθνικού έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριές του (σκόραραν οι 10 από τις 13). Κορυφαίες σκόρερ για τον Εθνικό οι Κοντονή και Μπάκοτς με 6 και 5 γκολ αντίστοιχα.

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 7-1, 5-2, 8-1.

Η σύνθεση και τα γκολ του Εθνικού: Σωτηρέλη, Ιωάννου 1, Χαραλαμπίδη Ιω., Ελληνιάδη 2, Κοντονή 6, Μπάκοτς 5, Χατζηκυριακάκη 2, Μπερίκου 3, Ρακιτζή 1, Γκοτζιά 1, Μπενέκου Ιόλη 1, Καραμπέτσου 3, Φερεντίνου.