Φουντούλης: «Να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιάννης Φουντούλης αναφέρθηκε στην τελική φάση του World League που ξεκινά το Σάββατο (26/6) στη Γεωργία.

Φουντούλης: «Να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο»

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας όπου αρχίζει το Σάββατο η τελική φάση του World league στο πόλο ανδρών.

Στην πρεμιέρα των αγώνων η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Γαλλία (17.15, 26/6), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν στον όμιλο της οι συναντήσεις απέναντι στο Καζακστάν και την Ιταλία.

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Η αποστολή για το World League

Αναφερόμενος στους αγώνες ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Γιάννης Φουντούλης δήλωσε:

«Είναι σημαντική η παρουσία μετά από 5 χρόνια σε τελική φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Παρά το γεγονός ότι η προτεραιότητα είναι οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο, έχουμε σαν στόχο να διακριθούμε στους αγώνες της Τιφλίδας και να αξιοποιήσουμε τα πολύ δυνατά παιχνίδια που θα δώσουμε ενόψει της Ολυμπιακής προπαρασκευής. Μια επιτυχία στην Γεωργία θα είναι μια καλή ψυχολογική ένεση για το Τόκιο που ακολουθεί. Αρχική επιδίωξη είναι να μπούμε στην ημιτελική φάση και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για την Εθνική ομάδα να σνομπάρει καμία διοργάνωση. Θα αγωνιστούμε για την καλύτερη δυνατή θέση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουμε κάποιους τραυματισμούς και μερικοί παίκτες δεν θα είναι απόλυτα έτοιμοι, αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».