Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Η αποστολή για το World League

Για την Τιφλίδα εκεί όπου θα διεξαχθεί Super Final του World League (26/6-1/7), αναχώρησε η Εθνική Ομάδα πόλο των ανδρών.

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Η αποστολή για το World League

Στην αποστολή μετέχουν οι: Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Γιάννης Φουντούλης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Μάριος Καπότσης, Κώστας Γενηδουνιάς, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Κώστας Γκιουβέτσης, Κώστας Γουβής, Δημήτρης Νικολαΐδης.

Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, ο συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης, ο φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος, ο υπεύθυνος video Νίκος Ανδρεάκος, ο γιατρός Σπύρος Βάλλας και ο Δημήτρης Τσίκλος (αρχηγός αποστολής). Στη Τιφλίδα και ο διεθνής μας διαιτητής, Χρήστος Κουρτίδης.

Η Εθνική, που προκρίθηκε ως 1η από τα προκριματικά της Ευρώπης (Ντέμπρετσεν), μετέχει στον Α' Όμιλο, με Καζακστάν, Γαλλία και Ιταλία, ενώ στον Β' Όμιλο μετέχουν, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, ΗΠΑ, Γεωργία.

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Σάββατο, 26/6: 17.15 ΕΛΛΑΔΑ – Γαλλία

Κυριακή, 27/6: 17.15 Ιταλία – ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 28/6: 13.45 ΕΛΛΑΔΑ – Καζακστάν

Στις 29 Ιουνίου έχουμε τα χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια, στις 30/6 οι Ημιτελικοί και οι αγώνες των θέσεων 5-8, ενώ την 1η Ιουλίου, οι αγώνες κατάταξης (5-8), ο μικρός και ο μεγάλος Τελικός.

Για την Εθνική μας Ομάδα, αυτή είναι η 8η συμμετοχή σε Τελική φάση της διοργάνωσης και η 18η συνολικά, με τρία (3) χάλκινα Μετάλλια στη συλλογή της. Το 2004, το 2006 και το 2016.

«Η συμμετοχή μας στην τελική φάση του World League δεν είναι ο μεγάλος στόχος για φέτος. Θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε 6 επίσημα παιχνίδια ένα μήνα ακριβώς πριν το Τόκιο, τα οποία θέλουμε, με οτι προβλήματα κουβαλάμε στην Γεωργία, να αγωνιστούμε σε όλα για την νίκη» τόνισε ο Θοδωρής Βλάχος.