Ο Σούκνο νέος προπονητής της Προ Ρέκο!

Ο Σάντρο Σούκνο επιστρέφει στην Προ Ρέκο, όχι φυσικά για να αγωνιστεί αλλά για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Σούκνο νέος προπονητής της Προ Ρέκο!

Ο Σάντρο Σούκνο θα είναι ο νέος προπονητής της Προ Ρέκο. Ο Κροάτης θα αντικαταστήσει τον Γκάμπριελ Χερνάντεζ, ο οποίος λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Champions League ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ομάδα!

Ο Σούκνο, ο σπουδαίος Κροάτης άσος που υποχρεώθηκε να σταματήσει το πόλο λόγω προβλήματος υγείας με την καρδιά, όταν μάλιστα έπαιζε στην Προ Ρέκο, είχε φύγει χολωμένος από την Ιταλική ομάδα.

Λίγα χρόνια μετά επιστρέφει και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Είχε επαφή με τον πρόεδρο Μαουρίτσιο Φελούγκο και έδωσαν τα χέρια.

Ο Σούκνο μόλις 28 ετών σταμάτησε το πόλο αλλά παραμένει στο άθλημα αφού είναι συνεργάτης του Ίβιτσα Τούτσακ στην Εθνική ομάδα της Κροατίας ενώ μόλις έναν χρόνο έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε σύλλογο και συγκεκριμένα στην Πρίμορατς Κότορ.

Σάντρο Σούκνο: Το αντίο του "Μέσι" της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης

Ο Σούκνο λοιπόν, ένα από τα χρυσά παιδιά της Κροατίας, μαζί με Μπούσλιε, Μπίγιατς, Γιόκοβιτς, Ομπράντοβιτς επιστρέφει στην Προ Ρέκο ως προπονησής.

Την ομάδα όπου και έπαιξε για τέσσερα χρόνια. Για μία χρονιά (2011-12) αρχικά και εν συνεχεία από το 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2018, όταν είπε αντίο λόγω του προβλήματος υγείας. Προσπάθησε στη συνέχεια να παίξει ξανά, έκανε προπονήσεις με τη Γιουγκ αλλά δεν γύρισε ποτέ και τώρα πλέον είναι προπονητής.

Μιλάμε για έναν παίκτη που είχε πάρα πολλά να δώσει ακόμη αλλά στα 28 του χρόνια σταμάτησε. Τουλάχιστον τον βλέπουμε στους πάγκους κι αυτό έχει σημασία.

Γεννημένος στις 30 Ιουνίου 1990 στο Ντουμπρόβνικ δεν υπήρχε περίπτωση να μην ασχοληθεί με το πόλο. Ανήκει στη χρυσή γενιά των Κροατών, εκ των οποίων οι περισσότεροι αγωνίστηκαν στη Γιουγκ όπως οι παίκτες του Ολυμπιακού Άντρο Μπούσλι, Πάουλο Ομπράντοβιτς. Φυσικά υπήρξε συμπαίκτης και με τον Γιόζιπ Πάβιτς στην Εθνική Κροατίας.

MVP στον τελευταίο του τελικό!

Κατέκτησε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (2012) και ένα ασημένιο (2016). Ένα χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 όπου ουσιαστικά έδωσε και την τελευταία του παράσταση στη Μέκκα της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης στη Βουδαπέστη. Μάλιστα στον τελικό είχε αναδειχθεί και ο πολυτιμότερος παίκτης! Έχει ακόμη τρία ασημένια σε παγκόσμια και ένα χάλκινο. Κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2010. Σε συλλογικό επίπεδο εκτός από τη Γιουγκ, πέρασε με επιτυχία από Πριμόριε Ριέκα, Προ Ρέκο κατακτώντας τα πάντα σε Κροατία, Ιταλία και Ευρώπη.