Σάντρο Σούκνο: Το αντίο του "Μέσι" της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης

Ο Σάντρο Σούκνο το πάλεψε για να επιστρέψει στην ενεργό δράση αλλά τελικά ανακοίνωσε πως αποχωρεί λόγω προβλημάτων υγείας σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Σάντρο Σούκνο: Το αντίο του "Μέσι" της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης

Ο Σάντρο Σούκνο, ο Μέσι της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης αποχωρεί από την ενεργό δράση λόγω των προβλημάτων υγείας με την καρδιά του. Ο φοβερός και τρομερός Κροάτης περιφερειακός που κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του, ανακοίνωσε πως κρεμάει το σκουφάκι του. Θυμίζουμε πως λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη το 2017 με το σκουφάκι της Κροατίας κι ενώ ξεκινούσε προετοιμασία με την Προ Ρέκο, έγινε γνωστό πως δεν θα αγωνιστεί τη σεζόν 2017-18 λόγω ενός προβλήματος στην καρδιά!

Η Ιταλική ομάδα έλυσε το συμβόλαιο με τον Σάντρο Σούκνο γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Προ Ρέκο. Ο Κροάτης έχοντας τη συμπαράσταση της Κροατικής Ομοσπονδίας, μετέβη στο Κλίβελαντ όπου υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση και όλοι πίστεψαν πως θα είναι σε θέση να φορέσει και πάλι το σκουφάκι. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι, η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια αλλά δυστυχώς ο Κροάτης παικταράς ποτέ δεν ήταν έτοιμος να επιστρέψει και να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Έτσι λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του νταμπλ από τη Γιουγκ, ανακοίνωσε με γράμμα του προς την Κροατική Ομοσπονδία πως είναι υποχρεωμένος να σταματήσει.

Το συγκινητικό του μήνυμα

«Αγαπητοί φίλοι, συμπαίκτες, προπονητές, διαιτητές είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω για τη δύσκολη απόφαση που πήρα. Για ιατρικούς λόγους είμαι υποχρεωμένος να σταματήσω την καριέρα μου» γράφει αρχικά ο Σούκνο, ο οποίος στη συνέχεια έκανε μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν τα τελευταία δυο χρόνια λέγοντας πως «πήγα στους καλύτερους, έκανα τα πάντα για να επιστρέψω αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω ποτέ να γυρίσω και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και παίξω πόλο στο υψηλότερο επίπεδο. Εύχομαι ποτέ να μην αφήσω το άθλημα.

Στο πόλο χρωστάω τα πάντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τους μάνατζερ που συνεργάστηκα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τα όσα έζησα, ιδίως τα τελευταία δυο χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ομάδες που έπαιξα και ιδιαίτερα στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Ευχαριστώ την ομοσπονδία της Κροατίας για την κατανόηση που έδειξαν και τη συμπαράσταση που είχα. Παραμένω ο πιο πιστός φίλαθλος της Εθνικής Ομάδα της Κροατίας. Όχι μόνο στο πόλο. Σε όλα τα αθλήματα».

Ποιος είναι ο Σούκνο

Γεννημένος στις 30 Ιουνίου 1990 στο Ντουμπρόβνικ δεν υπήρχε περίπτωση να μην ασχοληθεί με το πόλο. Ανήκει στη χρυσή γενιά των Κροατών, εκ των οποίων οι περισσότεροι αγωνίστηκαν στη Γιουγκ όπως οι παίκτες του Ολυμπιακού Άντρο Μπούσλι, Πάουλο Ομπράντοβιτς. Φυσικά υπήρξε συμπαίκτης και με τον Γιόζιπ Πάβιτς στην Εθνική Κροατίας.

MVP στον τελευταίο του τελικό!

Κατέκτησε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (2012) και ένα ασημένιο (2016). Ένα χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 όπου ουσιαστικά έδωσε και την τελευταία του παράσταση στη Μέκκα της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης στη Βουδαπέστη. Μάλιστα στον τελικό είχε αναδειχθεί και ο πολυτιμότερος παίκτης! Έχει ακόμη τρία ασημένια σε παγκόσμια και ένα χάλκινο. Κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2010. Σε συλλογικό επίπεδο εκτός από τη Γιουγκ, πέρασε με επιτυχία από Πριμόριε Ριέκα, Προ Ρέκο κατακτώντας τα πάντα σε Κροατία, Ιταλία και Ευρώπη.