Η Προ Ρέκο ανακοίνωσε Ζαλάνκι, η Μπρέσια παίρνει Βαπένσκι (vid)

Ο Γκέργκο Ζαλάνκι είναι ο αντικαταστάτης του Ντούσαν Μάντιτς στην Προ Ρέκο. Ανακοινώθηκε ο Ούγγρος αριστερόχειρας που έπαιζε στη Φερεντσβάρος. Ανανέωσε με τους πρωταθλητές Ευρώπης ο 35χρονος φουνταριστός Ματέο Αϊκάρντι.

Η Προ Ρέκο ανακοίνωσε Ζαλάνκι, η Μπρέσια παίρνει Βαπένσκι (vid)

Ένας αριστερόχειρας έφυγε από την Προ Ρέκο και ένας αριστερόχειρας αποκτήθηκε. Ο Σέρβος Ντούσαν Μάντιτς, ο MVP του final 8 του Βελιγραδίου θα παίζει στη Νόβι Μπέογκραντ και η Προ Ρέκο ανακοίνωσε την απόκτηση του Ούγγρου αριστερόχειρα, Γκέργκο Ζαλάνκι που ήταν συμπαίκτης με τον Γιάννη Φουντούλη στη Φερεντσβάρος.

«Κάθε παίκτης ονειρεύεται να φορέσει μια ημέρα αυτό το σκουφάκι. Αυτός ήταν και ο στόχος μου. Θέλω να γίνω ακόμη καλύτερος παίκτης και δεν υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία από τη θητεία μου στην Προ Ρέκο. Ξέρω πως για αυτή την ομάδα σημασία έχει να κερδίσεις τα πάντα. Μεγάλωσα βλέποντας τους Μπένετεκ, Κάσας, Μάνταρας, Μαρτζ. Φανταστικοί παίκτες και είδωλα στην Προ Ρέκο».

Στο μεταξύ, για ακόμη δυο χρόνια θα παραμείνει στην ομάδα ο 35χρονος διεθνής Ιταλός φουνταριστός Ματέο Αϊκάρντι, ο οποίος επέστρεψε φέτος δυνατός μετά τον τραυματισμό που είχε στις αρχές της σεζόν.

Στη Μπρέσια, ο Μάρο Γιόκοβιτς ενημέρωσε πως δεν συνεχίζει και ο Κροάτης εξαιρετικός αριστερόχειρας, όπως όλα δείχνουν γυρίζει στο Ντουμπρόβνικ και τη Γιουγκ.

Η Μπρέσια λοιπόν για να πάρει έναν παίκτη έμπειρο στην περιφέρεια, κινείται για τον Σέρβο αριστερόχειρα Μπόρις Βαπένσκι. Πρωταθλητής Ευρώπης το 2013 με τον Ερυθρό Αστέρα, έχει παίξει και στην Ορτίτζια ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν στη Ντιναμό Τιφλίδας για να πάρει υπηκοότητα Γεωργιανή και να παίξει στην Εθνική ομάδα της Γεωργίας, όπως και έγινε. Θέλει να φύγει από τη Ντιναμό και να επιστρέψει στην Ιταλία. Όλα δείχνουν πως θα αγωνίζεται στη Μπρέσια.