Προ Ρέκο - Φερεντσβάρος 9-6: Το ένατο με κορυφαίο τον Μπίγιατς που πιάνει λιμάνι!

Η Προ Ρέκο επικράτησε 9-6 στον τελικό του LEN Champions League της Φερεντσβάρος και κατέκτησε το ένατο Ευρωπαϊκό. Πρώτο μετά το 2015, με τον Κροάτη τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς, ο οποίος θα παίζει στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν, να κάνει μεγάλο ματς όπως και στον τελικό του 2016 στη Βουδαπέστη.     

Προ Ρέκο - Φερεντσβάρος 9-6: Το ένατο με κορυφαίο τον Μπίγιατς που πιάνει λιμάνι!

Στο πρώτο οκτάλεπτο, η Προ Ρέκο προηγήθηκε με τον Μάντιτς στον παραπάνω, η Φερεντσβάρος απάντησε (Μπίκαρι, Βίγκβαρι) και πέρασε μπροστά αλλά ο πολύπειρος Φιλιόλι, με δύο γκολ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (3-2) που είχε τον Μπίγιατς σε εξαιρετική κατάσταση (67% στις αποκρούσεις στην πρώτη περίοδο) ενώ ο Ντι Φούλβιο στο φινάλε έχασε την ευκαιρία σε κόντρα επίθεση να κάνει το 4-2, σε ένα οκτάλεπτο όπου Γιάννης Φουντούλης φορτώθηκε με δύο ποινές!

Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο οκτάλεπτο με πολλές αποβολές, «ξύλο» και τους δύο διαιτητές (Μαργκέτα, Αλεξαντρέσκου) να δίνουν συνέχεια αποβολές και τα γκολ έρχονταν στις επιθέσεις στον παραπάνω. Η Φερεντσβάρος δεν επέτρεψε στην Προ Ρέκο να ξεφύγει αλλά δεν κατάφερε και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, με το ημίχρονο να τελειώνει με τις δυο ομάδες στο 5-5.

Ολυμπιακός: Θέλει να ταράξει τα νερά με τον Κροάτη τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς της Προ Ρέκο!

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η άμυνα της Προ Ρέκο ήταν απροσπέλαστη και ο Μπίγιατς «κέρβερος». Ο Φουντούλης νωρίς-νωρίς στην περίοδο αυτή δέχθηκε μία ακόμη ποινή (3) και αποχώρησε οριστικά από τον αγώνα με τη Φερεντσβάρος να χάνει ένα υπερπολύτιμο όπλο. Ο Ετσενίκε μετά την αποβολή του Φουντούλη, πέτυχε το 6-5, ακολούθησε το 7-5 από τον Μάντιτς και κάπου εκεί ο τελικός άρχισε να χάνεται με την Προ Ρέκο να έχει φοβερή αυτοπεποίθηση και τον Μπίγιατς (61% στις αποκρούσεις στο τέλος της τρίτης περιόδου) να είναι ανίκητος. Στην τελευταία επίθεση της περιόδου, η Ρέκο κέρδισε την αποβολή, ο Γκάμπριελ Χερνάντεζ κάλεσε τάιμ άουτ αλλά το γκολ δεν ήρθε και ο Βόγκελ (58% στις αποκρούσεις στο τέλος της περιόδου) κράτησε ζωντανή την ομάδα του που είχε...εκτός αγώνα Βάργκα, Ζάλανκι, Βάμος ενώ ο Φουντούλης ήταν στον πάγκο!

Στην τελευταία περίοδο, όσο και να προσπάθησε η Φερεντσβάρος ήταν αδύνατο να επιστρέψει και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπίγιατς ήταν όνειρο, όπως και το 2016 στον τελικό της Βουδαπέστης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό όταν φορούσε το σκουφάκι της Γιουγκ και στην επίθεση ο Σέρβος Ντούσαν Μάντιτς (αριστερόχειρας) με υπέροχο σουτ πέτυχε το 8-5 ενώ στη συνέχεια ο Ντι Φούλβιο στον παραπάνω τελείωσε τα πάντα γράφοντας το 9-5 (3.14 για το τέλος). Ο Μπίκαρι...απάντησε γρήγορα (9-6) για τη Φερεντσβάρος που είχε μείνει 16 λεπτά χωρίς γκολ! Δυο λεπτά πριν από το τέλος, ο Βάμος στον παίκτη παραπάνω σημάδεψε το δοκάρι και πλέον δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χαθεί το Ευρωπαϊκό από την Ιταλική ομάδα, με τον Μπίγιατς να αποκρούει στο τέλος και πέναλτι - του Βάμος - βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, έχοντας 68,4% στις αποκρούσεις!

Ο Κροάτης στο τελευταίο του ματς με την Προ Ρέκο, αφού θα συνεχίσει, λογικά στον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικός και ο καλύτερος φυσικά τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

Έτσι οι Ιταλοί που φέτος δεν βρήκαν στον δρόμο τους τον Ολυμπιακό, έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου και επέστρεψαν στην κορυφή μετά το 2015. Το 2018 έχασαν στον τελικό από τον Ολυμπιακό και το 2019 πάλι από τους Πειραιώτες του Θοδωρή Βλάχου ηττήθηκαν στον ημιτελικό!

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-0, 2-1.

Προ Ρέκο: Μάντιτς 3, Φιλιόλι 2, Γιάνγκερ 1, Ντι Φούλβιο 2, Ετσενίκε 1.

Φερεντσβάρος: Μπίκαρι 2, Βίγκβαρι 2, Βάμος 1, Γιάξιτς 1.