Προ Ρέκο - Μπαρτσελονέτα 12-10: Στον τελικό ύστερα από τρία χρόνια

Η Προ Ρέκο με τον Ισπανό, Γκαμπριέλ Χερνάντεζ στον πάγκο της, επικράτησε 12-10 της Μπαρτσελονέτα και προκρίθηκε στον τελικό (5/6, 21.30) του Final 8 του LEN Champions League στο Βελιγράδι. Οι Ιταλοί επιστρέφουν στον τελικό μετά το 2018 και την ήττα από τον Ολυμπιακό μέσα στη Γένοβα

Προ Ρέκο - Μπαρτσελονέτα 12-10: Στον τελικό ύστερα από τρία χρόνια

Η Προ Ρέκο ήταν μπροστά στο ξεκίνημα (1-0, 2-1) αλλά η Μπαρτσελονέτα με ένα γρήγορο 3-0 επέστρεψε και πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων από την πρώτη περίοδο με Μιράντα, Γκρανάδος να κάνουν τη ζημιά.

Η Ρέκο απάντησε με ένα δικό της 2-0 και ισοφάρισε (5-5) με τους έμπειρους περιφερειακούς Φιλιόλι, Μάντιτς (μεγάλο ματς ο αριστερόχειρας Σέρβος άσος που αποχωρεί το καλοκαίρι και θα παίξει στη Νόβι Μπέογκραντ) αλλά οι Καταλανοί ήταν...ζεστοί και ξέφυγαν εκ νέου (7-5), δείχνοντας ικανοί να αφήσουν εκτός την Προ Ρέκο.

Οι Ιταλοί όμως στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν εντυπωσιακοί. Ο Μπίγιατς στο τέρμα «κέρβερος» και έτσι η Ρέκο όχι μόνο επέστρεψε από το 5-7 αλλά πέρασε και μπροστά με 9-7! Ο Λαρούμπε πέτυχε ένα σημαντικό γκολ (9-8) αλλά ο Ντι Φούλβιο που δεν είχε σκοράρει σε νεκρό χρόνο έκανε το 10-8 στο τέλος της τρίτης περιόδου, πετυχαίνοντας ένα πολύ σημαντικό τέρμα.

Ο Περόνε (εξαιρετικός όπως και κόντρα στον Ολυμπιακό) κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι αλλά η Ρέκο βρήκε κι άλλο γκολ από Ιταλό διεθνή πολίστα. Αυτή τη φορά τον πολύπειρο Αϊκάρντι (μέσα στη σεζόν έκανε επέμβαση στον ώμο αλλά έχει επιστρέψει δριμύτερος) να γράφει το 11-9. Η Μπαρτσελονέτα δεν είχε λύσεις στην ιταλική άμυνα και στον Μπίγιατς, με τον Φιλιόλι 3.42 για το τέλος να κάνει το 12-9!

Ο Αϊκάρντι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 13-9 σε κόντρα επίθεση και στη συνέχεια ο Μάγιαρακ με γκολ στον παραπάνω, μείωσε σε 12-10 (2.15 για το τέλος του ημιτελικού). Οι Ισπανοί είχαν ακόμη μια ευκαιρία σε επίθεση με παραπάνω για να μειώσουν στο γκολ αλλά τελικά αυτό δεν έγινε και η Προ Ρέκο είναι η πρώτη ομάδα που περνά στον τελικό του Σαββάτου (5/6, 21.30).

Έτσι ένας Ισπανός προπονητής, ο Γκαμπριέλ Χερνάντεζ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα στη χώρα του, οδήγησε τους Ιταλούς σε μια νίκη-πρόκριση επί των Καταλανών του Τσους Μαρτίν που για ακόμη μια χρονιά είναι εκτός τελικού.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-3, 4-1, 2-2.

Προ Ρέκο: Μάντιτς 4, Ντι Φούλβιο 1, Φιλιόλι 2, Γιάνγκερ 1, Ετσενίκε 1, Χάλοκ 1, Λουόνγκο 1, Αϊκάρντι 1.

Μπαρτσελονέτα: Γκρανάδος 2, Λαρούμπε 1, Άλεξιτς 1, Μιράντα 2, Περόνε 3, Μαγιάρακ 1.