Ουίπεστ: Η αντίπαλος του Ολυμπιακού κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας (vid)

Η Ουίπεστ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague, κέρδισε 7-2 τη Ντουναϊσβάρος και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας στο πόλο γυναικών.

Ουίπεστ: Η αντίπαλος του Ολυμπιακού κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας (vid)

Τη Μ. Παρασκευή ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ουίπεστ στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Euroleague στη Βουδαπέστη. Η Ουίπεστ το Σάββατο (24/4) κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας, κερδίζοντας στον τρίτο και τελευταίο τελικό της σειράς με 7-2 τη Ντουναϊσβάρος.

Η τελευταία θυμίζουμε πως επίσης έχει προκριθεί στο φάιναλ φορ και στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθεί με την Ουραλότσκα.

Η Ουίπεστ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική της άμυνα και τη σπουδαία απόδοση της Εντίνα Γκανγκλ (τερματοφύλακας της Ουίπεστ και της Εθνικής Ουγγαρίας) και στην πρώτη περίοδο ξέφυγε 3-0.

Η Ντουναϊσβάρος είχε προβλήματα, απέναντι στην δυνατή ως αντιαθλητική αρκετές φορές άμυνα της Ουίπεστ και ποτέ δεν μπόρεσε να μπει στον αγώνα ενώ στο τέλος υπήρξαν και παράπονα για τη διαιτησία.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η διαφορά πήγε στα τέσσερα γκολ (5-1, 6-2) και στην τελευταία περίοδο, η Γκαμπριέλα Ζουκς ήταν εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Για την Ουίπεστ από δυο γκολ πέτυχαν οι Φαραγκό, Κέζτελι και από ένα οι Ντάβιντ, Ριμπάνσκα και Ζουκς.

Για τη Ντουναϊσβάρος που στις αρχές της σεζόν είχε κατακτήσει το Κύπελλο στην Ουγγαρία αλλά έχασε το πρωτάθλημα σκόραραν οι Βρεζόφσκι, Ζιλάγκι.

Θυμίζουμε πως και τις δυο ομάδες(Ουίπεστ, Ντουναϊσβάρος) θα τις δούμε την επόμενη εβδομάδα στο φάιναλ φορ της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Μ. Παρασκευή στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας.