Γιουγκ – Ολυμπιακός 11-11: Βαθμός χρυσάφι αλλά δεν έχει περάσει και μαθηματικά!

Ο Ολυμπιακός πήρε τον βαθμό (11-11) κόντρα στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και μόνο με θαύμα θα μείνει εκτός final 8 στο LEN Champions League. Εάν απόψε (9.15) η Ορτίτζια δεν κερδίσει τη Μαρσέιγ, τότε περνά και μαθηματικά στην τελική φάση.   

Γιουγκ – Ολυμπιακός 11-11: Βαθμός χρυσάφι αλλά δεν έχει περάσει και μαθηματικά!

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά και στο πρώτο λεπτό δέχθηκε δύο γκολ και βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ (2-0) αλλά στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση. Επέστρεψε και από το 3-1 και με γκολ των Χρυσοσπάθη (κόντρα από πάσα του Γενηδουνιά), Γενηδουνιά ισοφάρισε σε 3-3. Το κακό είναι πως στην επόμενη επίθεση, η Γιουγκ και πάλι στον παραπάνω (3/4) βρήκε στόχο με τον Λόντσαρ και πέρασε μπροστά με 4-3 (φινάλε πρώτης περιόδου) σε ένα οκτάλεπτο όπου η ομάδα του Βλάχου μάζεψε τη διαφορά γρήγορα και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Με γκολ για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος. Η άμυνα βγήκε και ο Ντάουμπε από την περιφέρεια έκανε το 4-4 ενώ ο Αμερικανός είχε κι έναν χαμένο κρίσιμο παραπάνω με το σκορ στο 4-4 (3.58 για το τέλος του ημιχρόνου). Τελικά το 5-4 για τον Ολυμπιακό ήρθε με το φοβερό γκολ από τον Γενηδουνιά ενώ ακολούθησε η σπουδαία απόκρουση από τον Ζερδεβά στον παίκτη παραπάνω. Ο Γενηδουνιάς και πάλι με φοβερό σουτ από την περιφέρεια έγραψε και το 6-4 (1.56 για το τέλος της δεύτερης περιόδου), σε ένα οκτάλεπτο όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν δέχθηκαν γκολ με τον διεθνή κίπερ του νταμπλούχου να είναι εξαιρετικός.

Η Γιουγκ ήταν δεδομένο πως θα αντιδράσει αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε με φοβερή ψυχή και μυαλό στην επίθεση. Ο Μερκούλοφ δυο φορές (6-5, 7-6) βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά ισάριθμες απάντησε ο Ολυμπιακός με Δερβίση (7-5), Ντάουμπε (8-6) ενώ στη συνέχεια ο Γενηδουνιάς έγραψε το 9-6 στην κόντρα. Ο Παπαναστασίου στον παραπάνω μείωσε σε 9-7 για τη Γιουγκ αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε κρίσιμη άμυνα, έφυγε στην κόντρα ο Μουρίκης και κέρδισε πέναλτι, με τον Γενηδουνιά να γράφει το 10-7, με το πέμπτο του προσωπικό τέρμα. Οι Κροάτες έμειναν μέσα στο ματς με τις διαδοχικές αποβολές και ο Φάτοβιτς πάλι στον παραπάνω μείωσε σε 10-8, σε ένα οκτάλεπτο όπου οι άμυνες...πήγαν περίπατο, το ματς άνοιξε και χάθηκαν ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες σε κόντρα επιθέσεις.

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως σε λιγότερο από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο έχασε το προβάδισμα (10-10 με Μπένιτς και Μερκούλοφ), με την ομάδα του Πειραιά να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση. Η μπάλα δεν περνούσε στα δύο μέτρα, κόντρες δεν έβγαιναν και ο Ολυμπιακός είχε χάσει τη φρεσκάδα του αλλά ήταν μέσα στο ματς λόγω της άμυνας και έπρεπε να βρει ένα γκολ που δεν ερχόταν, με τη Γιουγκ να παίρνει το προβάδισμα με πέναλτι δώρο (11-10 από τον Φάτοβιτς 3.05 για το τέλος της αναμέτρησης). Στη συνέχεια όμως ο Αργυρόπουλος στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 11-11 (2.26 για το φινάλε) και έβγαλε την άμυνα στον παίκτη λιγότερο.

Το 11-11 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και έτσι ο Ολυμπιακός με το...ενάμιση πόδι είναι στην τελική φάση του Champions League.

Γιατί δεν έχει περάσει και μαθηματικά!

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει 11 βαθμούς, η Μαρσέιγ 7, η Σπαντάου 5 και η Ορτίτζια 3.

Η Σπαντάου ηττήθηκε τη Δευτέρα από την Προ Ρέκο (10-7) ενώ το βράδυ (21.15) παίζουν Ορτίτζια – Μαρσέιγ. Εάν οι Ιταλοί κερδίσουν τους Γάλλους έχουν τότε πιθανότητες μόνο εάν κερδίσουν Γιουγκ την Τρίτη (20/4) και Σπαντάου την Τετάρτη (21/4) να φτάσουν τους 12 βαθμούς!

Η Μαρσέιγ με επτά βαθμούς ακόμη κι αν ηττηθεί απόψε από την Ορτίτζια παίζει την Τρίτη (20/4) με τη Σπαντάου και την Τετάρτη (21/4) με τον Ολυμπιακό. Με δυο νίκες θα φτάσει τους 13 βαθμούς και θα ξεπεράσει τον Ολυμπιακό.

Για αυτό και λέμε πως μαθηματικά ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει περάσει στο final 8 του Βελιγραδίου. Αυτό θα συμβεί οριστικά εάν η Ορτίτζια δεν κερδίσει τη Μαρσέιγ.

Η Σπαντάου με 5 βαθμούς ακόμη και δυο νίκες να κάνει θα φτάσει τους 11 αλλά είναι κάτω από τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 0-3, 4-4, 3-1.

Γιουγκ: Πόπαντιτς, Όμπερτ, Φάτοβιτς 2, Λόντσαρ 1, Κρζιτς, Βουκόγιεβιτς Α., Τομάσεβιτς, Μερκούλοφ 4, Παπαναστασίου 1, Ζούβελα, Μπένιτς 2, Ομπράντοβιτς 1, Βουκόγιεβιτς Ι..

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Ντάουμπε 2, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 5, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος.