Πόλο: Πέθανε ο Ίβο Τρούμπιτς

Ο Ίβο Τρούμπιτς πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1971.

Πόλο: Πέθανε ο Ίβο Τρούμπιτς

Ο Ίβο Τρούμπιτς, εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων του παγκόσμιου πόλο, χρυσός Ολυμπιονίκης και προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τίτλο το 1971 πέθανε σήμερα (12/3) σε ηλικία 85 ετών. Εργάστηκε και στην Εθνική Ομάδα αλλά και στο ΝΟ Πατρών.

Ο Ίβο Τρούμπιτς είχε κατακτήσει 2 Ολυμπιακά μετάλλια ως παίκτης με την Εθνική Ομάδα της Γιουγκοσλαβίας ενώ ως προπονητής το 1971...έσπασε την κυριαρχία του Εθνικού, κατακτώντας τον τίτλο με τον Ολυμπιακό.

Ο Κροάτης προπονητής, μέλος του Hall Of Fame, ως παίκτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 και το ασημένιο στους Ολυμπιακούς του 1964 ως μέλος της εθνικής Γιουγκοσλαβίας.

Γεννημένος στο Σπλιτ, μεγαλούργησε στο Ζάγκρεμπ με τη σπουδαία τότε Μλάντοστ κατακτώντας τρία πρωταθλήματα Ευρώπης (1967, 1968, 1969) ενώ το 1976 ως προπονητής της Ολλανδίας στο Μόντρεαλ ανέβηκε στο βάθρο (χάλκινο μετάλλιο) και είναι κάτι που δεν ξέχασαν ποτέ στην Ολλανδία. Το 2016 έλαβε ένα ειδικό βραβείο από την Ομοσπονδία της χώρας για την προσφορά του.

Έπαιξε 159 παιχνίδια για την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας!

Στη δεκαετία του ογδόντα, ήταν ο προπονητής της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, την οδήγησε σε δύο τίτλους (1981, 1982) και ένα κύπελλο (1981). Ήταν επίσης επικεφαλής της Πεσκάρα, όπου το 1987 κέρδισε τέσσερα τρόπαια – το νταμπλ στην Ιταλία, το Champions Cup και το Ευρωπαϊκό Super Cup!

Εκτός από τη χώρα μας, πέρασε πριν από λίγα χρόνια από συλλόγους σε Ολλανδία, Γερμανία ενώ πέρσι τιμήθηκε από την Κροατική Δημοκρατία για την προσφορά του.