Βλάχος: «Επιζήσαμε σε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο»

Ικανοποιημένος έμεινε ο Θοδωρής Βλάχος από την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού στο ισόπαλο παιχνίδι με τη Σπαντάου για το LEN Champions League.

Βλάχος: «Επιζήσαμε σε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο»

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού κατάφερε να πάρει «χρυσό» βαθμό στον αγώνα με τη Σπαντάου και να κρατάει στα χέρια του την πρόκριση στο final 8 του LEN Champions League.

Ολυμπιακός - Σπαντάου 8-8: Βαθμός χρυσάφι με τον Ντάουμπε να...ντύνεται Χασάν

Με δηλώσεις του ο Θοδωρής Βλάχος στάθηκε στα πολλά παιχνίδια που είχαν να δώσουν οι παίκτες του τις τελευταίες ημέρες και στο γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν παράτησαν το παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των Πειραιωτών: «Σήμερα επιζήσαμε σε ένα παιχνίδι που φαινόταν στο 3ο οκτάλεπτο χαμένο, κυρίως γιατί έβλεπα τους παίκτες μου άδειους και χωρίς καθόλου ενέργεια. Νομίζω το γεγονός ότι καταφέραμε και δεν χάσαμε αυτό το ματς ίσως αποδειχθεί πολύ ωφέλιμο για τη συνέχεια και την τελική κατάταξη. Όμως θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι σήμερα, για τους 8 από τους 13 παίκτες που αγωνίστηκαν, ήταν το 12ο παιχνίδι σε 20 ημέρες. Και μιλάμε για 12 παιχνίδια που ήταν 12 τελικοί. Τα 8 στο προολυμπιακό τουρνουά και τα 4 εδώ και νομίζω ότι κανένας ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσα πολλά και συνεχόμενα καθημερινά παιχνίδια. Θεωρώ ότι αυτό που θέλαμε, περίπου το πετύχαμε. Θέλαμε να πάρουμε τουλάχιστον τα δυο παιχνίδια. Καταφέραμε κάτι λιγότερο αλλά πιστεύω ότι αν παρουσιαστούμε λίγο διαφορετικοί στην επόμενη φάση, μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε, την πρόκριση στο Final 8».

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε από την πλευρά του: «Ήταν ο τελευταίος αγώνας σε αυτή τη φάση και η Σπαντάου, ήθελε πάση θυσία τρεις βαθμούς για να μείνει στο κυνήγι της πρόκρισης και εμείς θέλαμε τους τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσουμε στην ουσία την πρόκριση. Μοιραστήκαμε από ένα βαθμό και αυτό συμφέρει πιο πολύ εμάς. Δεν είμαστε 100% ικανοποιημένοι αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Τώρα χρειαζόμαστε έναν βαθμό σε τρεις αγώνες στην επόμενη φάση και έχουμε ένα διάστημα να ξεκουραστούμε για αρχή και να προετοιμαστούμε, γιατί νομίζω ότι όλη η ομάδα ειδικότερα οι διεθνείς είμαστε αρκετά άδειοι από ενέργεια, μετά από ένα προολυμπιακό και τέσσερα ματς συνεχόμενα εδώ. Από κει και πέρα το νέο λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν μας βοηθάει. Θα ήταν καλό να έχουμε κάποιους αγώνες. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς για άλλη μια φορά θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για εμάς για να βρεθούμε σε καλή κατάσταση και να έρθουμε εδώ να κερδίσουμε έναν πόντο που θα μας δώσει την πρόκριση στο Final 8».