Ολυμπιακός - Σπαντάου 8-8: Βαθμός χρυσάφι με τον Ντάουμπε να...ντύνεται Χασάν

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ντάουμπε, 14 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, πήρε τον βαθμό (8-8) κόντρα στη Σπαντάου και έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στο final 8 του Champions League. Τι γίνεται στον Α' Όμιλο τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων. 

Ολυμπιακός - Σπαντάου 8-8: Βαθμός χρυσάφι με τον Ντάουμπε να...ντύνεται Χασάν

Ο Ολυμπιακός αν και έχασε πέναλτι με τον Ντάουμπε στο ξεκίνημα, προηγήθηκε 2-0 και με την καλή άμυνά του στα πρώτα λεπτά έλεγχε τον αγώνα. Η Σπαντάου όμως επέστρεψε γρήγορα και ισοφάρισε (2-2), εκμεταλλευόμενη λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού που εκτός του χαμένου πέναλτι, είχε και κακές επιλογές στον παίκτη παραπάνω (0/2) στην πρώτη περίοδο που έκλεισε με το γκολ του Γενηδουνιά σε νεκρό χρόνο για το 3-2.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ντέντοβιτς να εκτελεί και πάλι τον Ζερδεβά (3-3), με τον Ολυμπιακό να δέχεται ένα ακόμη...φτηνό τέρμα από τους Γερμανούς που πέρασαν και μπροστά με 4-3 με τον Κάγκαλι να...χτυπά εκ νέου από την περιφέρεια. Κακοί οι «ερυθρόλευκοι» που δέχθηκαν και πάλι γρήγορα γκολ σε ξεκίνημα περιόδου, κάτι που είχε συμβεί και στον αγώνα με τη Μαρσέιγ.

Η Σπαντάου μάλιστα σκόραρε για πρώτη φορά και στον παραπάνω (1/2) και πήρα...αέρα δύο τερμάτων (5-3), με τους Πειραιώτες να μην έχουν απάντηση, χάνοντας και τον πρώτο παραπάνω της περιόδου (0/3 συνολικά σε εκείνο το σημείο), 2.28 για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το...καταστροφικό οκτάλεπτο δεν σκόραρε (!), δέχθηκε τρία γκολ πολύ εύκολα στο ξεκίνημα και έτσι εκεί που μπήκε στον αγώνα με 2-0 (στο πρώτο τρίλεπτο), ήταν πίσω στο ημίχρονο με 5-3 δεχόμενος πέντε τέρματα σε 13 λεπτά ενώ σκόραρε μόλις ένα!

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Γαλανόπουλο να παίρνει τη θέση του Ζερδεβά στο τέρμα και τη Σπαντάου να γράφει το 6-3 (!). Φυσικά τίποτα δεν είχε τελειώσει και ποτέ δεν τελειώνει με αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού που ξεκίνησε μια επική ανατροπή με άμυνα φοβερή και κολύμπι, με την ομάδα να...χτυπά στην κόντρα με τανκ τον Αργυρόπουλο (2 γκολ) και τους Ίρβινγκ, Γενηδουνιά επίσης να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα για τον νταμπλούχο να περνά μπροστά 7-6 με το γκολ του Αργυρόπουλου στην κόντρα. Ο Ντέντοβιτς όμως στον παραπάνω έγραψε το 7-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Δραματικό φυσικά το τελευταίο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να παίζει καλή άμυνα αλλά να μην μπορεί να βρει εύκολο τον δρόμο προς τα δίχτυα για να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Έτσι ο Γιέλεν με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 8-7 (4.19 για το τέλος) για τη Σπαντάου σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο. Ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή 1.31 για το τέλος αλλά και πάλι δεν έπαιξε καλά την επίθεση και χάθηκε η ευκαιρία για την ισοφάριση. Οι παίκτες του Βλάχου έβγαλαν και πάλι την άμυνα και έτσι είχαν ακόμη μια ευκαιρία για να πάρουν τον πόντο, με τον κόουτς να παίρνει τάιμ άουτ, 40'' πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε τη μπάλα, ο Γενηδουνιάς πήρε το φάουλ, δεν εκτέλεσε αμέσως και έβγαλε την ασίστ στον Ντάουμπε και ο Αμερικανός με υπέροχο σουτ έγραψε το 8-8 (14'' πριν από το τέλος) που ήταν και το τελικό αφού η Σπαντάου στην τελευταία επίθεση δεν μπόρεσε καν να σουτάρει.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει 10 βαθμούς, η Μαρσέιγ που κέρδισε τη Γιουγκ (15-13) 7 και η Σπαντάου 5 ενώ η Ορτίτζια που παίζει το βράδυ με την Προ Ρέκο έχει 3.

Στον γ' γύρο τον Απρίλτιο (19-21/4), ο Ολυμπιακός θα παίξει με Γιουγκ, Προ Ρέκο και Μαρσέιγ ενώ οι Γάλλοι εκτός από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό θα παίξουν και με Προ Ρέκο, Ορτίτζια και Σπαντάου. Οι Γερμανοί που επίσης έχουν ελπίδες πρόκρισης, έχουν δύσκολο πρόγραμμα με Μαρσέιγ, Προ Ρέκο και Ορτίτζια.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως για να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από το final 8 - να μείνει δηλαδή εκτός τετράδας από τον Α' Όμιλο - θα πρέπει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές η Σπαντάου να κάνει δύο νίκες και ο Ολυμπιακός να μην πάρει ούτε βαθμό.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-3, 4-2, 1-1.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Αργυρόπουλος 3, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος

Σπαντάου: Μπάξα, Σιρού, Γιέλεν 2, Τσουκ, Κάγκαλι 1, Γιένγκλινγκ, Στρελέζκι 1, Ντέντοβιτς 4, Σταμ, Κόλοντ, Ρέστοβιτς, Σέκουλιτς, Βερνέτ.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ (4/3) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μαρσέιγ – Γιουγκ 15-13, Ολυμπιακός – Σπαντάου 8-8, Προ Ρέκο – Ορτίτζια (21.15)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7 αγώνες): Προ Ρέκο 18 (6 αγ.), Γιουγκ 15, Ολυμπιακός 10, Μαρσέιγ 7, Σπαντάου 5, Ορτίτζια 3 (6 αγ.).

Τα παιχνίδια που απομένουν

8η αγωνιστική (19/4): Ορτίτζια – Μαρσέιγ, Γιουγκ – Ολυμπιακός, Σπαντάου – Προ Ρέκο

9η αγωνιστική (20/4): Ορτίτζια – Γιουγκ, Μαρσέιγ – Σπαντάου, Προ Ρέκο – Ολυμπιακός

10η αγωνιστική (21/4): Γιουγκ – Προ Ρέκο, Ολυμπιακός – Μαρσέιγ, Ορτίτζια – Σπαντάου