Πάντοβα – Ρόμα 11-11: Στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός ως δεύτερος

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Euroleague ως δεύτερος από τον όμιλο που ολοκληρώθηκε σήμερα (7/2) στην Όστια. Πρώτη η Ρόμα μετά το σημερινό 11-11 με την Πάντοβα που αποκλείστηκε.

Πάντοβα – Ρόμα 11-11: Στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός ως δεύτερος

Ως δεύτερος από τον όμιλο της Euroleague που ολοκληρώθηκε σήμερα (7/2) στην Όστια, πέρασε στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός. Στο ιταλικό ντέρμπι η Ρόμα πήρε τον βαθμό (11-11) που ήθελε για να τερματίσει πρώτη και αφήσει εκτός την Πάντοβα που ήθελε νίκη και με διαφορά για να περάσει στην τριπλή ισοβαθμία.

Έτσι ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη προκρίνεται ως καλύτερος δεύτερος από τον όμιλο και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είχε περάσει και ως πρώτος, εάν οι Ιταλοί δεν...έφτιαχναν το πρόγραμμα στα μέτρα τους με την ομάδα του Πειραιά να παίζει σε 24ωρα τρία παιχνίδια με Πάντοβα, Βαζούτας και Ρόμα.

Το ιταλικό ντέρμπι ήταν αμφίρροπο από το ξεκίνημα, με τη Ρόμα να παίρνει κάποια στιγμή το προβάδισμα με δύο τέρματα (5-3) αλλά η Πάντοβα επέστρεψε και πέρασε μπροστά 6-5, 7-6, 8-7.

Η Ρόμα που ήθελε τον βαθμό για να τερματίσει πρώτη και η Πάντοβα τη νίκη με διαφορά πάλεψαν μέχρι το τέλος, με τη γηπεδούχο να παίρνει τελικά αυτό που θέλει.

Η Πικότζι 1.49 για το τέλος πέτυχε το 11-10 και απλά στην επόμενη επίθεση η Πάντοβα ισοφάρισε σε 11-11 με την Ράναλι. Ένα αποτέλεσμα που την αφήνει εκτός από τα προημιτελικά, με τη Ρόμα να περνά ως πρώτη και τον Ολυμπιακό, ως δεύτερο από τον όμιλο στην Όστια.

Η τελική βαθμολογία: Ρόμα 10, Ολυμπιακός 9, Πάντοβα 7, Βαζούτας 3, Νις 0.