LEN Champions League: Είδε και έπαθε η Προ Ρέκο, άνετα η Γιουγκ (highlights)

Η Προ Ρέκο κέρδισε πολύ δύσκολα απόψε (14/12) την Μαρσέιγ (11-9) για την 1η αγωνιστική του ομίλου του Ολυμπιακού στο LEN Champions League. Άνετα η Γιουγκ τη Σπαντάου (13-7) με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να σκοράρει δυο φορές.

LEN Champions League: Είδε και έπαθε η Προ Ρέκο, άνετα η Γιουγκ (highlights)

Η πρεμιέρα στον όμιλο του Ολυμπιακού στο LEN Champions League, λίγο έλειψε να μας δώσει και μία έκπληξη. Η Προ Ρέκο με νέο προπονητή, τον Ισπανό Γκάμπριελ Ερνάντεζ κέρδισε δύσκολα 11-9 την Μαρσέιγ που έχει ενισχυθεί φέτος και έχει βλέψεις για να φτάσει ψηλά.

Οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα, είχαν τον πρώτο λόγο και πήραν και διαφορά τριών τερμάτων στη δεύτερη περίοδο (2-5, 3-6) αλλά και στο τρίτο οκτάλεπτο (4-7, 14 λεπτά για το τέλος του αγώνα).

Η Προ Ρέκο απάντησε με ένα σερί 3-0 (!) σε διάστημα τριών λεπτών και ο αγώνας έγινε ντέρμπι (7-7, 8-8).

Ολυμπιακός - Ορτίτζια 6-4: Τεράστια νίκη μέσα στην Ιταλία! (highlights)

Στην τελευταία περίοδο, οι Ιταλοί με Γιάνγκερ και Πρεσιούτι πήραν προβάδισμα και δύο τερμάτων (10-8, 2.04 για το τέλος του αγώνα).

Ο σπουδαίος Σέρβος Άντρια Πρλαΐνοβιτς που φοράει το σκουφάκι της Μαρσέιγ απάντησε από την περιφέρεια (10-9), η Μαρσέιγ έβγαλε άμυνα αλλά 39 δευτερόλεπτα για το τέλος σφυρίχτηκε κόντρα φάουλ και η μπάλα πέρασε στην Προ Ρέκο που έκανε το 11-9 με τον Γιάνγκερ, έντεκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Οι Ντι Φούλβιο, Μάντιτς (από τρία γκολ) ήταν πρώτοι σκόρερ της Προ Ρέκο αλλά στο τέλος «καθάρισε» ο Γιάνγκερ που αποκτήθηκε φέτος από τη Φερεντσβάρος. Για τη Μαρσέιγ που είναι πολύ δυνατή φέτος, από δυο γκολ πέτυχαν οι Πρλαΐνοβιτς, Καμαράσα.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού, η Γιουγκ έκανε επίδειξη δύναμης με αντίπαλο τη Σπαντάου που θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (18.45), την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Η Γιουγκ με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να σκοράρει δυο φορές, είχε εύκολο έργο με αντίπαλο τη Γερμανική Σπαντάου (13-7) που ισοφάρισε στο ξεκίνημα σε 1-1 αλλά ακολούθησε ένα 8-0 (!) της ομάδας του Ντουμπρόβνικ και τα πάντα τελείωσαν πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Στη συνέχεια η Γιουγκ έριξε ταχύτητα σωστά αφού ακολουθούν οι αγώνες με Μαρσέιγ (15/12), Ολυμπιακό (16/12).

Οι Μερκούλοφ, Λόντσαρ είχαν τρία γκολ για τους νικητές με 3/3 προσπάθειες. Από τη Σπαντάου ξεχώρισε ο Ρώσος Ντιμίτρι Κολόντ (3 τέρματα).

Τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός – Ορτίτζια 6-4, Σπαντάου – Γιουγκ 7-13, Προ Ρέκο – Μαρσέιγ 11-9.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής (Τρίτη, 14/12): Γιουγκ – Μαρσέιγ (16.15), Σπαντάου – Ολυμπιακός (18.45, ΕΡΤ Sports), Ορτίτζια – Προ Ρέκο (21.15)