Ολυμπιακός - Ορτίτζια 6-4: Τεράστια νίκη μέσα στην Ιταλία! (highlights)

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ! Είχε να δώσει αγώνα από τις 31 Οκτωβρίου (!) αλλά κέρδισε την Ορτίτζια στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του LEN Champions League με 6-4. Φοβερή άμυνα, "κέρβερος" ο Μάνος Ζερδεβάς τελείωσε το ματς με 73.3% στις αποκρούσεις. Αύριο Τρίτη (18.45) η 2η αγωνιστική με αντίπαλο τη Σπαντάου, στην Όστια

Ολυμπιακός - Ορτίτζια 6-4: Τεράστια νίκη μέσα στην Ιταλία! (highlights)

Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα επιθετικά, είχε ένα χαμένο πέναλτι με τον Γενηδουνιά και μία χαμένη επίθεση στον παραπάνω.

Οι Ιταλοί από την πλευρά τους εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να παίξουν ματς 1,5 μήνα και με δυο γκολ, προηγήθηκαν 2-0 (Ρόσι, Ναπολιτάνο) αλλά οι Πειραιώτες επέστρεψαν.

Η άμυνα ήταν καλή, ο Ζερδεβάς «ζεστός» και ο Ολυμπιακός εκείνο που έψαχνε ήταν να βρει ρυθμό και στην επίθεση, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Δερβίσης μείωσε σε 1-2 στον παραπάνω (1.36 για το τέλος της περιόδου) και στο δεύτερο οκτάλεπτο η ομάδα του Πειραιά ήταν ακόμη πιο καλή. Ο Γενηδουνιάς στον παραπάνω ισοφάρισε σε 2-2 και ο Αργυρόπουλος έδωσε και το προβάδισμα (3-2, 3.05 για το ημίχρονο) με τον Ολυμπιακό να παίζει εξαιρετική άμυνα και στον παίκτη λιγότερο, με τον Μάνο Ζερδεβά να είναι φοβερός.

Το κακό ήταν ο ρυθμός στην επίθεση και το ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (1/4) με βιαστικές επιλογές από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού. Βέβαια τι να πει κανείς σε έναν προπονητή και στους παίκτες του που είχαν να δώσουν αγώνα από τις 31 Οκτωβρίου.

Το τρίτο οκτάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά. Η Ορτίτζια εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα, πήρε το πέναλτι και ο Γκάλο ισοφάρισε σε 3-3 πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε ένα λεπτό στην τρίτη περίοδο. Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός έχασε έναν ακόμη παραπάνω (1/5) αλλά είπαμε και παραπάνω πως ήταν πολύ καλός στον λιγότερο και αυτό τον κρατούσε μέσα στο ματς.

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και το γκολ. Αυτό ήρθε στον παραπάνω (2/6) με τον Μουρίκη να παίρνει την αποβολή και εν συνεχεία την εξαιρετική πάσα από τον Καπότση για να γράψει το 4-3 (4.54 για το τέλος της τρίτης περιόδου) ενώ ακολούθησε η οβίδα του Σκουμπάκη από την περιφέρεια (5-3, 3.46 για το φινάλε της περιόδου), με τον Χανιώτη να...σπάει την άμυνα ζώνης των Ιταλών που δεν ήθελαν να περάσει η μπάλα στα δύο μέτρα στους Μουρίκη, Κάκαρη.

Αμυντικά σε ένα ακόμη οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε άριστα, με τον Ζερδεβά να έχει κατεβάσει ρολά και να δέχεται μόλις ένα τέρμα, κι αυτό στο ξεκίνημα της περιόδου με πέναλτι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο διεθνής τερματοφύλακας σε 24 λεπτά αγώνα είχε 73% ποσοστό στις αποκρούσεις, με τον Στέφανο Τεμπέστι να έχει 50%.

Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει φυσικά το προβάδισμα των δυο τερμάτων (5-3). Η Ορτίτζια όμως κέρδισε ένα ακόμη πέναλτι, με τον Βίντοβιτς να μειώνει σε 5-4 (5.18 για το τέλος του αγώνα). Ο Ίρβινγκ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε έναν ακόμη παραπάνω (2/8) αλλά ο Καπότσης στη συνέχεια στον πιο κρίσιμο παραπάνω του αγώνα (3/9) σκόραρε και έκανε το 6-4 (4.10 για το τέλος του αγώνα).

Ο Ζερδεβάς (τελείωσε τον αγώνα με 73.3% στις αποκρούσεις) 2.25 για το τέλος σταμάτησε τον Τζιάκοπο στον παίκτη παραπάνω των ιταλών (1/6), μετά το τάιμ άουτ του Πικάρντο, με την ομάδα του να παίρνει ακόμη μια αποβολή αλλά τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να λέει και πάλι όχι.

Έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια τεράστια νίκη με 6-4, με τους Πειραιώτες να παίζουν αύριο Τρίτη (18.45) με την Σπαντάου για τη 2η αγωνιστική.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-0, 2-1, 1-1.

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 1.

Ορτίτζια: Ρόσι 1, Ναπολιτάνο 1, Γκάλο 1, Βίντοβιτς 1.