Ο Νικολαΐδης που άφησε τον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει την Ευρώπη

Η προσωπική δικαίωση του Δημήτρη Νικολαΐδη που άφησε τον ΠΑΟΚ και έγραψε ιστορία ως φουνταριστός με το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Ο Νικολαΐδης που άφησε τον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει την Ευρώπη

Τα φώτα έπεσαν κυρίως πάνω σε Πάβιτς, Φουντούλη, Γούνα, Ομπράντοβιτς, Μπούσλιε αλλά και στον προπονητή Θοδωρή Βλάχο. Δικαίως. Εμείς σήμερα θα σταθούμε σε έναν άλλο παίκτη των πρωταθλητών Ευρώπης που μέσα σε έναν χρόνο τα πήρε όλα και δεν έφυγε αλλά αναμένεται να μας απασχολήσει για τα επόμενη έτη. Ο λόγος για τον φουνταριστό Δημήτρη Νικολαΐδη, ο οποίος πέρσι το καλοκαίρι άφησε τον ΠΑΟΚ και κλήθηκε να μπει στο...σκουφάκι του Χριστόδουλου Κολόμβου, που κοσμεί εδώ και έναν χρόνο τα κολυμβητήρια της Τουρκίας.

«Δεν ξέρω τι τους κάνει να θέλουν να πάνε στην Αθήνα»

Πριν αναφερθούμε στα επιτεύγματα του Δημήτρη Νικολαΐδη θα ξεκινήσουμε από τα όσα ειπώθηκαν πέρσι το καλοκαίρι. «Δεν ξέρω τι τους κάνει να θέλουν να πάνε στην Αθήνα. Ο Νικολαΐδης με ξάφνιασε, δεν το περίμενα…οι γονείς του μου είπαν ότι πάει στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω πως σκέφτεται ο κάθε γονιός, είναι ένα κομμάτι που παρασέρνει τα παιδιά».

Αυτά είχε πει μεταξύ άλλων το καλοκαίρι του 2017 ο Γιάννης Ελευθεριάδης (εδώ και χρόνια τρέχει τα τμήματα του υγρού στίβου του ΠΑΟΚ) για τον διεθνή φουνταριστό Δημήτρη Νικολαΐδη, στη ραδιοφωνική εκπομπή του PAOK24 στο Libero 107,4.

Γι΄ αυτό πάνε στον Ολυμπιακό

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος και η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον αθλητή και φυσικά την ομάδα που επέλεξε να αγωνίζεται. Τον Ολυμπιακό. Ο Νικολαΐδης που κατέβηκε στον Πειραιά ως πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Ομάδα Νέων στο Βελιγράδι, κατάφερε αυτό το διάστημα να πάρει το νταμπλ στην Ελλάδα και το περασμένο Σάββατο να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό!

Το φοβερό είναι πως το τρεμπλ για τον φουνταριστό του Θρύλου ήρθε μια ημέρα πριν κλείσει τα 19 του χρόνια. Στις 10 Ιουνίου έγινε 19. Καλύτερα γενέθλια δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο φουνταριστός του Θρύλου που αποτέλεσε ένα τέλειο μπακ-απ του Μουρίκη και τη νέα σεζόν θα έχει ακόμη περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Στα 19 του είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και την πρώτη του χρονιά με το σκουφάκι του Θρύλου πανηγύρισε το τρεμπλ. Ειλικρινά, τι άλλο να ζητήσει ένας αθλητής στα 19 του που έχει τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμη μπροστά του.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, υπάρχουν ακόμη απορίες γιατί ο Νικολαΐδης το καλοκαίρι προτίμησε τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ;