Φέρτε το Ευρωπαϊκό στον Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Champions League πόλο νικώντας με σκορ 6-4 στον ημιτελικό τη Μπαρτσελονέτα.

Φέρτε το Ευρωπαϊκό στον Πειραιά!

Η ομάδα του Πειραιά νίκησε στη Γένοβα τη Μπαρτσελονέτα με 6-4 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Champions League πόλο. Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Προ Ρέκο-Γιούγκ.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί αύριο στις 21:30 με τους Πειραιώτες να διεκδικούν το τρόπαιο στον τέταρτο ευρωπαϊκό τελικό που παίζει φέτος ο σύλλογος!

Νευρικό ξεκίνημα είχε στο πρώτο οκτάλεπτο η ομάδα του Πειραιά. Στην επίθεση αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με την πιεστική άμυνα των παικτών του Μαρτίν. Οι αποστάσεις στην περιφέρεια δεν ήταν καλές με αποτέλεσμα τα σουτ να γίνονται στο φινάλε των επιθέσεων και να μη βρίσκουν στόχο. Ο Μπούλιε στον παραπάνω (1/2 είχε ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο) άνοιξε το σκορ αλλά αμέσως απάντησε ο αριστερόχειρας Μπλάι Μάγιαρακ σε ένα πρώτο οκτάλεπτο όπου οι πολίστες των δυο ομάδων ήταν νευρικοί και χωρίς καθαρό μυαλό.

Το σκηνικό άλλαξε στο β' οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και σκόραρε στον παραπάνω με τον Γεννηδουνιά (2-1) και έκανε το 3-1 με τον Γούνα στην κόντρα (5.04 πριν από το τέλος του ημιχρόνου), σε ένα διάστημα όπου έπαιξε καταπληκτική άμυνα και δεν δέχθηκε γκολ αλλά στην επίθεση είχε δυο χαμένους σερί παραπάνω και την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη και με τρία γκολ. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν το δικαίωμα στους Καταλανούς να μείνουν στο ματς και να πάρουν ψυχολογία με το γκολ του Ορτέγκα (περιφέρεια) για να έρθει το 3-3 από τον Περόνε.

Το ίδιο σκηνικό και στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός μπλόκαρε από την άμυνα ζώνηςκαι το γκολ δεν ερχόταν εύκολα. Μόνο όταν ο Μπούσλιε έφυγε στην κόντρα και τον είδε ο Φουντούλης, ο Κροάτης με υπέροχη προσπάθεια έκανε το 4-3. Η Μπαρτσελονέτα που επίσης τα βρήκε σκούρα από την «ερυθρόλευκη» άμυνα, δεν μπορούσε ούτε σουτ να κάνει ενώ ο Πάβιτς συνέχισε να είναι κέρβερος. Ο Βρλιτς βρήκε μόνο στόχο 47’’ πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (4-4) σε επίθεση στον παραπάνω, σε μια φάση όμως όπου υπήρχε οφ σάιντ!

Πλέον, αυτό που απέμενε ήταν να…ξυπνήσουν οι ηγέτες όπως και τελικά έγινε. Ο Χιώτης περιφερειακός Γιάννης Φουντούλης 4.41 πριν από το τέλος σε επίθεση στον παραπάνω (4/8 είχε ο Θρύλος) έκανε το 5-4 ενώ στο φινάλε ο «medo», έκανε το 6-4 με υπέροχο γυριστό δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του ημιτελικού.

Ολυμπιακός: Μπούσλιε 2, Γεννηδουνιάς 1, Γούνας 1, Φουντούλης 1,

Μπαρτσελονέτα: Μάγιαρακ 1, Ορτέγκα 1, Περόνε 1, Βρλιτς 1,

*Περισσότερα σε λίγο