Ομπράντοβιτς: «Έχουμε ελπίδες στη Γένοβα αν...»

Ο πολίστας του Ολυμπιακού μίλησε στο fosonline.gr για το επικείμενο final 8 στη Γένοβα και πολλά ακόμα.

Ομπράντοβιτς: «Έχουμε ελπίδες στη Γένοβα αν...»

Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς στην πρώτη του χρονιά στο λιμάνι πανηγύρισε το νταμπλ αλλά θέλει σε λίγες ημέρες στη Γένοβα να στεφθεί και πρωταθλητής Ευρώπης. Ο πολύπειρος Κροάτης μίλησε στο fosonline.gr για το δύσκολο 3-0 επί της Βουλιαγμένης, το final 8 που έρχεται και τις ελπίδες που έχει ο Ολυμπιακός να πετύχει καλό στη Γένοβα και να γράψει ιστορία.

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια»

Η ατάκα του λίγο μετά τον τελικό με το ΝΟΒ στον Πειραιά και την κατάκτηση του νταμπλ ήταν όλα τα λεφτά. «Αυτή τη στιγμή είμαι κουρασμένος. Δεν έχω κουράγιο ούτε να πανηγυρίσω» μας είπε και όταν τον ρωτήσαμε γιατί ο Ολυμπιακός είχε αυτή την εικόνα στον τρίτο τελικό ο Ομπράντοβιτς ήταν σαφέστατος «ο αγώνας ήταν δύσκολος. Κάθε τελικός είναι δύσκολος. Αυτό πρέπει όλοι μας να το καταλάβουμε. Έχω αρκετά χρόνια στο άθλημα, έχω ζήσει ανάλογες περιπτώσεις. Πάντα είμαι έτοιμος για όλα και πρέπει να είσαι έτοιμος. Ήμασταν αγχωμένοι, νευρικοί γιατί όλοι περίμεναν πως θα κερδίσουμε εύκολα. Εσείς οι δημοσιογράφοι, ο κόσμος όλοι μιλούσαν για μια άνετη νίκη. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος και διαφορετικό από τους προηγούμενος. Είμαι χαρούμενος βέβαια γιατί κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Για εμένα έχει μεγαλύτερη σημασία το 3-0, αφού έχουμε μπροστά μας περισσότερες ημέρες για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τον προημιτελικό με τη Σπαντάου.

«Το μυαλό μου ήταν στον Πειραιά, τώρα στη Γένοβα»

Για το εάν το μυαλό των Πειραιωτών δεν ήταν στον 3ο τελικό αλλά...έτρεχε στη Γένοβα ο «medo» μας είπε «το μυαλό μου ήταν στο ματς με τη Βουλιαγμένη. Δεν το συζητάω καν. Ξέρω πολύ καλά που είμαι και τι θέλω. Δεν σκεφτόμουν τη Σπαντάου και το final 8. Σημασία έχει πως έστω και δύσκολα κατακτήσαμε το τρόπαιο και τώρα το μυαλό μας πρέπει να είναι στη Σπαντάου και μόνο εκεί. Στον προημιτελικό και πουθενά αλλού. Κάπου είναι φυσιολογικό μετά την εξέλιξη των δυο πρώτων τελικών να ξεφύγει το μυαλό σου αλλά αυτό που προέχει είναι να χαρούμε για λίγο για το πρωτάθλημα, να ξεκουραστούμε και όλοι μαζί υγιείς να φτάσουμε στη Γένοβα στην καλύτερή μας κατάσταση όσο αυτό είναι εφικτό».

Εξυπνάδα, υπομονή και τύχη

O Ομπράντοβιτς με τη Γιουγκ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης πριν από δυο χρόνια στη Βουδαπέστη στον τελικό με τον Ολυμπιακό (6-4) και πέρσι έφτασε και πάλι στον τελικό (ήττα από τη Ζόλνοκ με 10-5). Ο Κροάτης περιφερειακός ξέρει πολύ καλά από τελικές φάσεις Τσάμπιονς Λιγκ, έχει σηκώσει την κούπα και του ζητήσαμε να μας πει τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να φτάσει ψηλά.

«Το βασικό είναι πως στη Γένοβα θα έχουμε ένα ματς μπροστά μας. Κερδίζεις, προχωράς. Χάνεις, μένεις εκτός μεταλλίων. Με τη Βουλιαγμένη και να χάναμε ένα ματς, είχαμε κι άλλη ευκαιρία για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Τώρα στην Ιταλία δεν θα την έχουμε αυτή την ευκαιρία. Όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν και θα βρεθούν εκεί είναι δυνατές και ικανές να κάνουν τη ζημιά.

Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες. Η Σπαντάου είναι ο πρώτο αντίπαλός μας και πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα» τόνισε ο Κροάτης για να συμπληρώσει «εσείς λέτε πως η Σπαντάου είναι εύκολη αλλά αυτά είναι για εσάς. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν σκληρό αγώνα. Σίγουρα εάν παίξουμε όπως ξέρουμε και μπούμε δυνατά από την αρχή όπως έχουμε κάνει φέτος στα περισσότερα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, τότε λογικά θα κερδίσουμε.

Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο εάν είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Κι αυτός είναι να κερδίσουμε τη Σπαντάου. Την πρώτη μας αντίπαλό. Δεν πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να φτάνουμε στον τελικό από τώρα. Σημασία έχει να είμαστε υγιείς και προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μας συμβεί μέσα στον αγώνα. Να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Η αλήθεια είναι πως στη Γένοβα έχουμε ελπίδες για κάτι καλό. Μπορούμε να γράψουμε ιστορία αλλά. Οφείλουμε να παίξουμε με υπομονή, εξυπνάδα, προσοχή και φυσικά να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας. Όλα χρειάζονται στην κορυφαία διοργάνωση».