Βλάχος: «Ο αθλητισμός περνά σε δεύτερη μοίρα»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, αναφέρθηκε στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στον αθλητισμό που έχει πληγεί από τον κορονοϊό.

Βλάχος: «Ο αθλητισμός περνά σε δεύτερη μοίρα»

Αυτές τις μέρες η εθνική ομάδα πόλι των Ανδρών θα έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαγοταν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Όμως, η πανδημία με τον κορωνοϊό covid-19 και η εκστρατεία για την καταπολέμησή της άλλαξε τα πάντα. Κι ενώ αρχικά προγραμματίστηκε από τη FINA να μετατεθεί το Προολυμπιακό για τις αρχές Ιουνίου, τώρα με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους την επόμενη χρονιά, όλα είναι μετέωρα και προφανώς θα επανεξεταστούν όσον αφορά στις ημερομηνίες για τις προκρίσεις. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, τόνισε: «Δυστυχώς, ο αθλητισμός περνάει, προσωρινά, σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής πόλο των ανδρών, Θοδωρή Βλάχου στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Eίναι φυσιολογική η εξέλιξη και η αντίδραση κι από το Ολυμπιακό κίνημα. Όλος ο πλανήτης αναγκάζεται να "χορεύει" στον ρυθμό του κορονοϊου και να ζει με την αγωνία για την εξάπλωσή του για το πώς και πότε να αντιμετωπιστεί. Προέχει η υγεία όλων μας. Καλά έκαναν, λοιπόν, και ανέβαλαν τους Αγώνες. Συμφωνώ απόλυτατα με την απόφαση. 'Αλλωστε, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας θα ερχόταν σε εύλογο χρονικό διάστημα, τα περιθώρια είχαν στενέψει για να γίνει σωστή και καλή προετοιμασία για όλους. Εξετάστηκαν -θεωρώ- όλα τα σενάρια και κατέληξαν σε αυτή τη σοφή απόφαση.

Πλέον, από δω και πέρα, τα δεδομένα είναι ίδια για όλους όσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς, βέβαια, δεν έχουμε προκριθεί ακόμη, αλλά θα μάθουμε γρήγορα, θέλω να πιστεύω, στο άμεσο μέλλον πώς και πότε θα γίνει αυτό και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι, μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Αναμένουμε όλοι να βελτιωθούν σύντομα τα πράγματα. Κι από τη στιγμή που ξεκαθάρισαν τα πράγματα για τους Ολυμπιακούς, να δούμε τι θα γίνει με τις εγχώριες διοργανώσεις. Οδηγός μας, πλέον, είναι η κατάσταση να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, η ζωή να γίνει όπως πριν, φυσιολογική και τότε να γίνουν και οι Αγώνες.

Στο μυαλό μας, λοιπόν, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πρέπει να βάλουμε ως προτεραιότητα το υπέρτατο αγαθό, την υγεία και να ακολουθηθούν οι οδηγίες που δίνονται από την Πολιτεία.

Όσον αφορά στις παροτρύνσεις προς τους αθλητές μου, διεθνείς και μη: Να προσέχουν, να μείνουν υγιείς και να κάνουν τις απαραίτητες ασκήσεις για να κρατιούνται σε υποτυπώδη φόρμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ο αθλητής θίγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί μένει αγύμναστος και μετά χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει. Για τον αθλητή η δουλειά του είναι το σώμα του. Αλλά επειδή είναι σοβαρά τα πράγματα περνάει προσωρινά σε δεύτερη μοίρα το να αθληθείς και να θα διακριθείς. Πρώτα είναι η δισφάλιση της υγείας, η ίδια η ζωή».