Στον...αέρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2021

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για του χρόνου, δημιουργεί θέμα στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που είναι προγραμματισμένο για του χρόνου στη Φουκουόκα, στην Ιαπωνία. Τι αναφέρει η FINA στην ανακοίνωσή της. 

Στον...αέρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2021

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για του χρόνου, δημιουργεί θέμα στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που είναι προγραμματισμένο για του χρόνου στη Φουκουόκα, στην Ιαπωνία.

Η FINA μέχρι σήμερα, δεν είχε πάρει θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε επιλέξει μόνο να ανακοινώσει πως έβαλε «λουκέτο» για τους επόμενους μήνες, στις δικές της διοργανώσεις.

Η σημερινή απόφαση της ΔΟΕ για μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, δημιουργεί ζήτημα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου για την επόμενη χρονιά.

Το καλοκαίρι του 2021 είναι προγραμματισμένο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Φουκουόκα, στην Ιαπωνία δηλαδή όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Είναι νωρίς φυσικά να πούμε τι θα γίνει με το μεγάλο ραντεβού του υγρού στίβου που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί 16 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2021.

Μετά την σημερινή ανακοίνωση της ΔΟΕ, η FINA ενημέρωσε σχετικά

«Καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται, η FINA θα ήθελε να επαναλάβει την ανησυχία της για όλους τους πληγέντες. Η FINA έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της σε όλο τον κόσμο, ειδικά όσον αφορά την προπόνησή τους και την πρόσβασή τους στο κολυμβητήριο.

FINA: «Λουκέτο» μέχρι τον Ιούνιο!

Επιπλέον, μετά τη σημερινή κοινή ανακοίνωση της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκιο 2020, σχετικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, η FINA θα συνεργαστεί στενά με την οργανωτική επιτροπή του παγκόσμιου πρωταθλήματος FINA 2021 στη Φουκουόκα, τις ιαπωνικές αρχές, προκειμένου να προσδιοριστεί η ευελιξία γύρω από τις ημερομηνίες της διοργάνωσης, εάν είναι απαραίτητο και σε συμφωνία με τη ΔΟΕ.

Οριστική αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων! (vid)

Ο κύριος στόχος της FINA είναι να εξασφαλίσει την επιτυχία της διοργάνωσής της, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της ευημερίας των αθλητών και τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών για τα αστέρια της να ανταγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Η FINA θα ήθελε να εκφράσει τη συνεχή και ειλικρινή ευγνωμοσύνη της προς τη ΔΟΕ και τους διοργανωτές του Τόκιο 2020 και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Φουκουόκα 2021 FINA, για τις πολύ σημαντικές προσπάθειές τους να φέρουν ειρηνικά τον κόσμο μέσα από τον αθλητισμό».