Βλάχος: «Οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν την πορεία της Εθνικής»

Στην αναποτελεσματικότητα έριξε το βάρος της ήττας από την Ιταλία, ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος. 

 Βλάχος: «Οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν την πορεία της Εθνικής»

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος με δηλώσεις του, τόνισε πως η ήττα από την Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ιταλία (6-9) στα προκριματικά του World League, ήρθε γιατί στον παίκτη παραπάνω οι παίκτες του δεν ήταν αποτελεσματικοί.

Ελλάδα - Ιταλία 6-9: Ήττα στην πρεμιέρα του World League για την Εθνική

Επίσης, υποστήριξε ότι οι διεθνείς Υδατοσφαιριστές μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Νιώθω στεναχωρημένος γιατί δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση μιας γεμάτης εξέδρας. Δεν κάναμε χαρούμενους τους φίλους που μας εντυπωσίασαν με την μαζική παρουσία τους. Χάσαμε τον αγώνα γιατί υστερήσαμε στο επιθετικό κομμάτι.

Η αναποτελεσματικότητα ήταν ο λόγος που ηττηθήκαμε. Δεν μπορείς να κερδίσεις την Ιταλία όταν έχεις ένα ποσοστό 1/11 προσπάθειες στον παίκτη παραπάνω. Γνωρίζω χρόνια αυτά τα παιδιά. Ο εγωισμός τους είναι πληγωμένος.

Όχι μόνο από το σημερινό αποτέλεσμα αλλά και από τις εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια του καλοκαιριού. Είναι μεγάλοι αθλητές και μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο της εθνικής ομάδας στην πορεία. Θα αποδείξουν ότι δεν γίναμε ξαφνικά μια κακή ομάδα. Έχουμε αρχές και θα πετύχουμε τους στόχους μας»