Ελλάδα - Ιταλία 6-9: Ήττα στην πρεμιέρα του World League για την Εθνική

Με το...αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του World League, η Εθνική Ανδρών. 

Ελλάδα - Ιταλία 6-9: Ήττα στην πρεμιέρα του World League για την Εθνική

Η Εθνική ομάδα Ανδρών ηττήθηκε 6-9 στο «Πέτρος Καμπαγέρωφ» από την Ιταλία, στον πρώτο της αγώνα για τα προκριματικά του World League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «πλήρωσε» την αστοχία της στον παίκτη παραπάνω και έδειξε πως χρειάζεται πολλή δουλειά ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων σε Βουδαπέστη (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και Ρότερνταμ (προολυμπιακό τουρνουά).

Στα θετικά, η εμφάνιση του Μανώλη Ζερδεβά. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, έκανε πολλές σημαντικές αποκρούσεις, κρατώντας τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα ενώ έπιασε και πέναλτι.

Η Εθνική ξεκίνησε καλά, αλλά στο δεύτερο οκτάλεπτο με ξέσπασμα οι Ιταλοί ξέφυγαν με 5-2. Οι διεθνείς αντέδρασαν στο τρίτο, με ατομικές ενέργειες του Γενηδουνιά, αλλά οι Ιταλοί ξαναπήραν σημαντικό προβάδισμα το οποίο μείωσε η Εθνική με τον Αργυρόπουλο - Κανακάκη.

Οι εξέδρες του κολυμβητηρίου του Πειραιά ήταν σχεδόν γεμάτες. Ανάμεσά τους και παιδιά από τις ακαδημίες υδατοσαφίρισης του ΑΝΟ Γλυφάδας, του ΓΣ Περιστερίου και του Ολυμπιακού.

Η Ελλάδα είχε 1/11 π.π., 2/2 πέναλτι, 1 κόντρα, 2 περιφέρεια.

Η Ιταλία είχε 5/9 π.π., 3 περιφέρεια, 1/2 πέναλτι.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Ιταλός Στέφανο Λουόγκο.

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-4, 2-1, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Γκιουβέτσης, Γαλανίδης.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντε Λούγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόγκο 3, Καννέλλα, Ντι Σόμμα, Βελόττο, Ρεντζούτο 2, Νταμόντε, Φιγκάρι, Μπόντεγκας 1, Αικάρντι 2, Ντόλτσε, Νικόσια.