Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων πόλο: Ήττα από Ιταλία 13-8, με Ουγγαρία για το χάλκινο η Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων ηττήθηκε 13-8 από την Ιταλία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αύριο (18.00) στον μικρό τελικό με την Ουγγαρία για το χάλκινο μετάλλιο.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων πόλο: Ήττα από Ιταλία 13-8, με Ουγγαρία για το χάλκινο η Εθνική

Για το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο Εφήβων που ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Τιφλίδα θα παλέψει αύριο (18.00) η Εθνική μας ομάδα.

Στον αποψινό (17/8) ημιτελικό ηττήθηκε από την καλύτερη Ιταλία με 13-8 και θα διεκδικήσει την τελευταία μέρα το μετάλλιο. Η «γαλανόλευκη» του Δημήτρη Κραβαρίτη αγωνίστηκε χωρίς τον αρχηγό της, Αριστείδη Χαλυβόπουλο εξαιτίας τραυματισμού στο μάτι, πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημά της.

Η Εθνική μας βρέθηκε πίσω με 5-0 στο πρώτο πεντάλεπτο (!) και από εκεί και πέρα κυνηγούσε συνέχεια στο σκορ. Ο Μόκκας σημείωσε τα τρία πρώτα γκολ για τη «γαλανόλευκη» που έδειξε δυνατή στην τρίτη περίοδο και μείωσε με ένα σερί 4-1 από το 9-3 σε 10-7.

Στην τελευταία περίοδο στο πρώτο τρίλεπτο, βγήκαν οι άμυνες αλλά στην επίθεση δεν ερχόταν το γκολ εύκολα και φάνηκε η απουσία του αρχηγού της ομάδας μας.

Οι Ιταλοί διαχειρίστηκαν σωστά το χρόνο και κράτησαν εύκολα το υπέρ τους σκορ και πήραν δίκαια την πρόκριση στον αυριανό τελικό όπου θα αναμετρηθούν με την Ισπανία (κέρδισε 8-5 την Ουγγαρία).

Να σημειώσουμε πως το τελικό 13-8 διαμόρφωσε ο τερματοφύλακας της Ιταλίας Σπινέλι!

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 1-2, 5-3, 1-3
Ελλάδα: Ανδρεάδης, Κατσαγούνος 1, Βλάσσης, Μαθιόπουλος 1, Χαλυβόπουλος Αρ., Κεχαλάρης 1, Γκίλλας, Μόκκας 3, Ζουρίδης, Τσαταλιός 1, Σγουρίδης, Κουγιούνης 1, Κουτρουλάκης
Ιταλία: Καστορίνα, Κάσια 1, Μλάντοσικ 1, Γκιανάτσα 2, Οκιόνε, Κοντέμι, Μπαλτσαρίνι, Σιλβέστρι 2, Γκράτα 4, Φερέρο 2, Ντε Γκριγκόριο, Παρέλα, Σπινέλι 1