Gwangju 2019: O Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού στην κορυφαία επτάδα του Παγκοσμίου!

Ο Μάρο Γιόκοβιτς που θα φοράει την επόμενη σεζόν το σκουφάκι του νταμπλούχου Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη επτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Κροάτης «φονιάς» ήταν και δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 19 τέρματα και απίστευτο ποσοστό ευστοχίας!

Gwangju 2019: O Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού στην κορυφαία επτάδα του Παγκοσμίου!

Ο Μάρο Γιόκοβιτς πήρε από το χέρι την Κροατία σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά δυστυχώς για εκείνον και την ομάδα του δεν έφτασαν στο χρυσό. Η ομάδα του Ίβιτσα Τούτσακ ήταν το φαβορί αλλά στον ημιτελικό...σκόνταψε πάνω στην Ισπανία.

Η ουσία είναι πως ο άσος του Ολυμπιακού, έκανε απίθανα πράγματα από την πρώτη μέρα μέχρι και το φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στον μικρό τελικό με την Ουγγαρία, σημείωσε τα έξι, έχοντας 100% ευστοχία (!), από τα δέκα γκολ της ομάδας του!

Έφτασε τα 19 με το καταπληκτικό ποσοστό ευστοχίας 63% (19/30) και είναι ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης πίσω από τον Αλεξάνταρ Ίβοβιτς (60%) του Μαυροβουνίου και φυσικά της Προ Ρέκο. Μάλιστα ο Γιόκοβιτς από την πρώτη οκτάδα των σκόρερ έχει και το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας!

Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού, συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης! Ο μοναδικός Κροάτης που μπήκε στην κορυφαία ομάδα του Παγκοσμίου στην Κορέα.

Μαζί του, στην καλύτερη ομάδα, ο Ιταλός Ντι Φούλβιο (MVP και της διοργάνωσης και ο σκόρερ δυστυχώς του 7-6 στο ματς με την Εθνική μας στον προημιτελικό), ο Ντάνιελ Λόπεζ (ο 39χρονος Ισπανός ψηφίστηκε και ο καλύτερος τερματοφύλακας), ο αγέραστος Αλεξάνταρ Ίβοβιτς (ο 33χρονος Μαυροβούνιος ήταν και πρώτος σκόρερ όπως είπαμε και παραπάνω με 21 γκολ), ο Σέρβος Ντούσαν Μάντιτς, ο Ισπανός φουνταριστός Ρόζερ Τάουλ και ο Ούγγρος Γκέργκο Ζαλάνκι.

Το χαρακτηριστικό της κορυφαίας επτάδας για το Παγκόσμιο της Κορέας είναι πως οι τρεις από τους επτά είναι αριστερόχειρες. Ο Γιόκοβιτς φυσικά, ο εξαιρετικός Μάντιτς που παίζει στην Προ Ρέκο και τον κερδίζει τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός αλλά και ο Ζαλάνκι.

Ο τελευταίος έπαιζε στη Ζόλνοκ αλλά από τη νέα σεζόν θα είναι στη Φερεντσβάρος μαζί με τον Γιάννη Φουντούλη και τον άλλο σπουδαίο Ούγγρο αριστερόχειρα. Τον Μάρτον Βάμος. Τον άνθρωπο που εκτέλεσε τους Αυστραλούς σε νεκρό χρόνο στον προημιτελικό. Στους παραπάνω προσθέστε και τον αρχηγό της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ντένες Βάργκα ο οποίος συνεχίζει φυσικά στη Φερεντσβάρος.

«Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα»

Ο Μάρο Γιόκοβιτς για τον οποίο οι Κροάτες αυτές τις μέρες γράφουν ύμνους, επεσήμανε μετά το τέλος των αγώνων πως «σήμερα είμαι εγώ, αύριο κάποιος άλλος. Αυτό είναι το πνεύμα της ομάδας μας. Μας σόκαρε ο αποκλεισμός στα ημιτελικά αλλά είμαστε εδώ και για ακόμη μια φορά κατακτήσαμε ένα μετάλλιο. Συνεχίζουμε...».