Ελλάδα – Ολλανδία 9-11: Ήττα και όγδοη θέση για τις γυναίκες

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας. Η «γαλανόλευκη» έχασε 11-9 από την Ολλανδία και κατέλαβε την 8η θέση στη διοργάνωση.

Ελλάδα – Ολλανδία 9-11: Ήττα και όγδοη θέση για τις γυναίκες

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την Εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου και όγδοη θέση. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, δεν τα κατάφεραν απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ολλανδία (11-9) αν και η εικόνα τους ήταν σαφώς καλύτερη από το ματς κατάταξης κόντρα στη Ρωσία. Θυμίζουμε πως πέρσι στη Βαρκελώνη, Ολλανδία και Ελλάδα διεκδίκησαν το Ευρωπαϊκό στον τελικό, με την ομάδα του Χάβενγκα να κατακτά τον τίτλο με 6-4. Έναν χρόνο μετά, οι δυο τους συναντήθηκαν με... έπαθλο την 7η θέση που τελικά πήρε η ομάδα της Ολλανδίας.


Η Εθνική μας αν και στην πρώτη περίοδο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, απάντησε και με ένα δικό της μικρό σερί (2-0) πήρε το προβάδισμα. Η Αβραμίδου με ωραία εκτέλεση στην παραπάνω έκανε το 1-1 και η Ξενάκη με τέρμα από τα δυο μέτρα, διαμόρφωσε το 2-1 για τη «γαλανόλευκη» που είχε 1/2 στην παίκτρια παραπάνω. Η Ολλανδία δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα (1/3 στην παραπάνω), με την Σταματοπούλου να είναι σε πολύ καλή μέρα αλλά είχαμε φορτωμένη με δυο ποινές την Ελευθερία Πλευρίτου!


Μέσα σε ένα λεπτό όμως στη δεύτερη περίοδο, η Ολλανδία σκόραρε δυο φορές (!) και πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Στην πρώτη της επίθεση στο οκτάλεπτο, η Φάν Ντερ Σλουτ ισοφάρισε και στη συνέχεια η ίδια έγραψε το 2-3 πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε ένα λεπτό αγώνα στη δεύτερη περίοδο. Η άμυνα της Ολλανδίας φάνηκε να...βραχυκυκλώνει την ομάδα μας αλλά τελικά η Κώτσια με υπέροχο ψηλοκρεμαστό έκανε το 3-3 ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν καλή με την Εθνική μας να έχει ένα νεκρό διάστημα και στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου δέχθηκε τρία γκολ! Η Φαν Ντερ Κράατς με γκολ στην παραπάνω έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ολλανδία (3-4), που ξέφυγε (3-5) με σκόρερ τη Μέγκενς από την περιφέρεια ενώ η Ντάγκμαρ Χένε και πάλι στην παραπάνω διαμόρφωσε το 6-3 για την Ολλανδία. Μετά την Ελευθερία Πλευρίτου, με 2 ποινές είχαμε και την Ξενάκη, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας.


Η Εθνική μας στο τρίτο οκτάλεπτο βρήκε λύσεις με τις εξαιρετικές φουνταριστές που διαθέτει. Ασημάκη (4-6) και Ξενάκη (5-7) σκόραραν, ενώ για την Ολλανδία ενδιάμεσα πέτυχε γκολ η Μέγκενς (4-7). Σε αυτή την περίοδο ήταν κρίσιμη η επίθεση στην παραπάνω για την Εθνική μας στα μισά. Με το σκορ στο 5-7, κερδίσαμε αποβολή, ο Μορφέσης πήρε τάιμ άουτ αλλά έγινε λάθος. Αντίθετα στην επίθεση με παραπάνω που ακολούθησε για την Ολλανδία η Μέγκενς και πάλι σκόραρε (5-8). Η διαφορά λοιπόν αντί να πάει στο γκολ, πήγε και πάλι στα τρία αλλά η Εθνική μας δεν τα παράτησε. Η Κώτσια έγραψε το 6-8 ενώ η ίδια πάσαρε υπέροχα στη Χυδηριώτη και εκείνη μείωσε στο γκολ (7-8, 2.32 για το φινάλε της περιόδου). Ένα λεπτό αργότερα με τέρμα στην παραπάνω (2/5), η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε (8-8, 1.23 για το τέλος της περιόδου). Η Ολλανδία όμως σε περίπου ένα λεπτό βρήκε δυο γκολ (!) με την Κόινινγκ, έγινε το 8-10, με την πολύ καλή Κώτσια να μειώνει στο γκολ με τέρμα από την περιφέρεια στο φινάλε ενός οκταλέπτου όπου σημειώθηκαν δέκα γκολ!


Στην τελευταία περίοδο η Εθνική μας έπαιξε καταπληκτική άμυνα. Η Ολλανδία πήρε ποινές αλλά δεν σκόραρε με την Σταματοπούλου να είναι πολύ καλή, ωστόσο η «γαλανόλευκη» είχε θέμα στο γκολ σε αυτό το οκτάλεπτο. Με τη διαφορά στο ένα γκολ, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και στο τελευταίο λεπτό, η Ολλανδία καθάρισε τον αγώνα. Συγκεκριμένα 36’’ πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και πάλι στην παραπάνω, αυτή τη φορά η Χένε σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 11-9 για την Ολλανδία.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-5, 6-4, 0-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Κώτσια 3, Νίνου, Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Κοτσιώνη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κέντερς, Μέγκενς 3, Χένε Ντ. 2, Φάν Ντερ Σλουτ 2, Γουλβς , Στόμπχορστ, Ρόχε , Σέβενιχ, Κόινινγκ 3, Κούλχαας, Φαν Ντερ Κράατς 1, Φούρβελτ, Μπάους.