Ελλάδα – Αυστραλία 8-9: Στο ίδιο έργο θεατές και εκτός εξάδας!

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε από την Αυστραλία με 9-8 και έτσι θα παίξει το Σάββατο με τη Γερμανία για την 7η θέση.

Ελλάδα – Αυστραλία 8-9: Στο ίδιο έργο θεατές και εκτός εξάδας!

Καρμπόν το ματς με τον προημιτελικό κόντρα στην Ιταλία, με τη «γαλανόλευκη» να μην μπορεί να σκοράρει στα τελευταία δέκα λεπτά. Έτσι η Εθνική μας έχασε από την Αυστραλία με 9-8 και θα αναμετρηθεί με τη Γερμανία για τις θέσεις 7-8, το Σάββατο το πρωί. Το 3/5 στο ημίχρονο στον παίκτη παραπάνω για την Εθνική μας, έγινε 3/9 μέχρι το φινάλε και κάπου εκεί η συζήτηση τελειώνει...

Δυνατό και σκληρό παιχνίδι από το ξεκίνημα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν βγήκαν και ωραίες φάσεις. Η Εθνική μας χωρίς τον τραυματία Άγγελο Βλαχόπουλο (ήταν στον πάγκο) άνοιξε το σκορ με τον Μουρίκη στον παραπάνω αλλά στη συνέχεια η Αυστραλία που δημιούργησε προβλήματα με τα συνεχόμενα μπασίματα, κατάφερε γρήγορα με τον Γιάνγκερ να επιστρέψει και να περάσει μπροστά (2-1) με γκολ από φουνταριστό και παραπάνω. Ο Μάριος Καπότσης που χθες πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, λόγω και του τραυματισμού του Βλαχόπουλου, ισοφάρισε με γκολ από την περιφέρεια σε μια φάση όπου χρειάστηκε και το VAR για να δουν οι διαιτητές εάν πέρασε η μπάλα τη γραμμή. Στην τελευταία φάση της πρώτης περιόδου, η Εθνική μας δεν έπαιξε καλή άμυνα και ο πολύ δυνατός φουνταριστός της Προ Ρέκο, Κέις πέτυχε το 3-2 για την Αυστραλία σε ένα γκολ που δεν έπρεπε να δεχθούμε και ο Δερβίσης τα άκουσε για την άμυνά του.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Αυστραλία μπήκε καλύτερα και έλεγχε τον αγώνα μέχρι τα μισά με τους Κάμπελ, Κέις να δίνουν προβάδισμα δυο τερμάτων (4-2 και 5-3) ενώ ενδιάμεσα είχε μειώσει με τέρμα στον παραπάνω ο Γούνας (4-3). Στο δεύτερο μισό της περιόδου, η Εθνική μας έπαιξε υπέροχη άμυνα, ο Ζερδεβάς και πάλι είχε καλές αποκρούσεις και με κύριο εκφραστή στην επίθεση το φουνταριστό Χριστόδουλο Κολόμβο, είχαμε την ισοφάριση. Αρχικά ο Πατρινός άσος μείωσε σε 5-4 και εν συνεχεία ο ίδιος με υπέροχο γκολ από τα δυο μέτρα ισοφάρισε σε 5-5, 38’’ πριν από το τέλος του ημιχρόνου με τη «γαλανόλευκη» να έχει 3/5 στον παραπάνω.


Με φόρα από το φινάλε της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μπήκε στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Μάριος Καπότσης πήρε πρωτοβουλίες και...πλήγωσε τα καγκουρό. Αρχικά έβγαλε την άμυνα και εν συνεχεία στην επίθεση από την περιφέρεια πέτυχε το 6-5 ενώ σε κόντρα επίθεση της Εθνικής μας αν και είχε την ευκαιρία να σκοράρει εκείνος προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ και καλά έκανε. Πάσαρε στον Αργυρόπουλο και ο τελευταίος σε κενή εστία διαμόρφωσε το 7-5, πριν καλά-καλά παίξουμε τρία λεπτά στο τρίτο οκτάλεπτο. Φυσικά τίποτα δεν είχε τελειώσει αφού η Αυστραλία είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει και έκανε το ίδιο σήμερα το πρωί. Οι παίκτες του Φάτοβιτς εκμεταλλεύτηκαν τις ποινές που πήραν και με δυο σερί γκολ στον παραπάνω, ισοφάρισαν σε 7-7. Ο Φουντούλης με ωραία προσπάθεια έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Εθνική μας αλλά η Αυστραλία απάντησε άμεσα και έτσι πήγαμε στο 8-8 στο τέλος της τρίτης περιόδου, σε ένα διάστημα όπου οι παίκτες του Βλάχου πέταξαν στα σκουπίδια τις επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω, την ώρα που η Αυστραλία βρήκε γκολ στον παραπάνω.


Το ίδιο δυστυχώς συνέβη και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου όπου χάθηκε ακόμη μια επίθεση στον παίκτη παραπάνω (!). Το ενθαρρυντικό ήταν πως η Εθνική μας έβγαζε άμυνες και ο Ζερδεβάς ήταν και πάλι σε καλή μέρα. Πόσο όμως θα βγαίνουν οι άμυνες; Έτσι 4.29 για το φινάλε του αγώνα ο Κάμπελ πέτυχε το 8-9 για την Αυστραλία που είχε να προηγηθεί από τη δεύτερη περίοδο και πέρασε εκ νέου μπροστά σε ένα κομβικό χρονικά σημείο. Η Εθνική μας και πάλι παρουσίασε θέμα στο γκολ όπως και στον αγώνα με την Ιταλία, στην τελευταία περίοδο, αφού οι επιλογές ήταν βιαστικές και λανθασμένες. Όπως ακριβώς και στην τελευταία φάση όπου ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά η πάσα του Φουντούλη στον Μουρίκη που είχε πάει στα δυο μέτρα για να πάρει αποβολή δεν ήταν καλή. Η Αυστραλία έκλεψε, πήρε τη νίκη και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσει την πέμπτη θέση στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τη Σερβία.


Η Εθνική μας γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα με τον ίδιο τρόπο και έτσι θα παίξει με τη Γερμανία για τις θέσεις 7-8, όπως και οι γυναίκες.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 3-3, 1-0.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ντένερλι, Κάμπελ 2, Φορντ Τ., Κέις 3, Πάουερ, Έντουαρντς Λ. 1, Ροουτς, Γιάνγκερ 2, Φορντ Α. 1, Πουτ, Χάουντεν, Έντουαρντς Μ. , Χρύσανθος.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Γούνας 1, Γαλανίδης.