Ελλάδα – Ιταλία 6-7: Αποκλεισμός στα σημεία και στον «καταραμένο» παίκτη παραπάνω

Πικρός αποκλεισμός για την Εθνική μας πόλο ομάδα των ανδρών από την τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ελλάδα – Ιταλία 6-7: Αποκλεισμός στα σημεία και στον «καταραμένο» παίκτη παραπάνω

Ήττα με 7-6 από την Ιταλία στα σημεία αλλά και στον...καταραμένο παίκτη παραπάνω, όπου η «γαλανόλευκη» είχε 6/13!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να βρεθεί στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό με αντίπαλο τη χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ρίο, Ιταλία ηττήθηκε με 7-6 σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Φοβερή άμυνα (3/10 στον παραπάνω η Ιταλία) από την Εθνική μας – με εξαίρεση τις κόντρες που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο – αλλά δυστυχώς η «κατάρα» του παίκτη παραπάνω ξαναχτύπησε. Το 6/13 δεν είναι ποσοστό που δίνει πρόκριση στα ημιτελικά, τη στιγμή μάλιστα που ξεκινήσαμε με 2/3! Επόμενος αντίπαλος η Αυστραλία για τις θέσεις 5-8.

Στο πρώτο τρίλεπτο η Εθνική μπήκε δυνατά αμυντικά, κράτησε το μηδέν και είχε ευκαιρία στην κόντρα με τον Γούνα (δοκάρι) να ανοίξει το σκορ. Δεν έγινε αυτό και στη συνέχεια η Ιταλία με τον Βελότο από την περιφέρεια έκανε το 1-0 (5.12 για το τέλος της περιόδου) αλλά η Εθνική μας απάντησε άμεσα με τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη (1-1) στον παραπάνω. Με τον ίδιο τρόπο (παραπάνω) η Εθνική μας πήρε και το προβάδισμα με τον Γούνα (2-1) κυκλοφορώντας υπέροχα τη μπάλα. Οι Ιταλοί πήραν δυο αποβολές αλλά οι παίκτες του Βλάχου και ο Μάνος Ζερδεβάς στο τέρμα έβγαλαν τις άμυνες (0/2).

Ένα λεπτό πριν από το τέλος της περιόδου η Εθνική μας είχε και νέα ευκαιρία στον παραπάνω να πάρει διαφορά δυο τερμάτων αλλά το σουτ του Φουντούλη (ίσως και να βιάστηκε) σταμάτησε στο δοκάρι. Το κακό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι πως στα τελευταία δευτερόλεπτα, δεχθήκαμε ένα γκολ...φτηνό στην κόντρα (2-2) και οι Ιταλοί ισοφάρισαν από το πουθενά με τον Λουόνγκο ενώ νωρίτερα είχε δοθεί και αποβολή στον Φουντούλη.

O ίδιος (Λουόνγκο) και πάλι στην κόντρα (!) έβαλε μπροστά την Ιταλία, σε ένα διάστημα όπου η Εθνική μας έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της στην άμυνα. Στην επίθεση αν και μπήκαμε καλά στον παραπάνω (2/3), χάσαμε τους επόμενους δυο και κάπως έτσι η Ιταλία γύρισε το ματς κι ενώ έχανε 2-1, βρέθηκε μπροστά με 4-2 (στα μισά της δεύτερης περιόδου) σημειώνοντας τρία σερί γκολ στην κόντρα (Λουόνγκο 2, Φιγκάρι 1). Το Ιταλικό σερί σταμάτησε ο Γενηδουνιάς με τέρμα στον παραπάνω, μείωσε σε 4-3 και έδωσε πνοή στην Εθνική μας που κέρδισε πάλι τη μπάλα (επιθετικό) αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Το καλό για την ομάδα ήταν πως παίζαμε εξαιρετικά με παίκτη λιγότερο αφού η Ιταλία είχε 1/5 στο πρώτο ημίχρονο. Ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου, ο Αργυρόπουλος έκανε φοβερή ενέργεια, «χόρεψε» τον Ετσενίκε αλλά ο Ντελ Λούνγκο είπε όχι και κράτησε το 4-3. Ο Ιταλός πορτιέρε σταθερός στο πρώτο ημίχρονο ενώ πολύ καλός σε έναν ακόμη αγώνα και ο Μάνος Ζερδεβάς. Το κακό για την Εθνική μας είναι πως «φορτώθηκε» με δυο ποινές ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης.

Η τρίτη περίοδος δυστυχώς ξεκίνησε άσχημα για την Εθνική μας. Ένας ακόμη παραπάνω χάθηκε (3/7) και στο...καπάκι η Ιταλία με τέρμα του Ντι Φούλβιο (παραπάνω) ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα δυο γκολ (5-3), σε ένα σημείο όπου αποβλήθηκε ο Ντι Σόμα με αντικατάσταση! Ο Μουρίκης συνέχισε να φορτώνει την Ιταλική άμυνα με αποβολές αλλά η Εθνική μας δεν μπορούσε να βρει γκολ στον παίκτη παραπάνω.

Είπαμε και παραπάνω πως η Εθνική μας ξεκίνησε με 2/3 σε αυτό τον τομέα αλλά φτάσαμε στο 3/8! Ο εκπληκτικός Αλέξανδρος Γούνας και πάλι έδωσε τη λύση σε ένα κομβικό σημείο. Πήραμε την αποβολή, ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ και ο διεθνής περιφερειακός του Θρύλου έγραψε το 5-4. Ο ίδιος, ο «πολυμήχανος» Γούνας ήταν αυτός που κέρδισε και το πέναλτι που έκανε γκολ ο Γενηδουνιάς (5-5). Οι άμυνες βγήκαν, ο Ζερδεβάς ήταν «κέρβερος» αλλά στην επόμενη επίθεση με παραπάνω που πήραμε (κέρδισε την αποβολή ο Κολόμβος) ο Γούνας βιάστηκε. Είπαμε και παραπάνω πως στον παίκτη λιγότερο από την αρχή ήμασταν εξαιρετικοί (2/7 στον παραπάνω οι Ιταλοί) και έτσι πήραμε και το προβάδισμα λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Κολόμβος πήρε την αποβολή, εκτέλεσε ο ίδιος και έγραψε το 6-5 για την Εθνική μας, που δέχθηκε το τέρμα της ισοφάρισης (6-6) από τον έμπειρο Φιλιόλι στον παραπάνω (3/8). Στα τελευταία δευτερόλεπτα πήραμε την αποβολή αλλά δεν υπήρχε ο χρόνος για να γίνει καλό σουτ από τον Φουντούλη (6/12 στον παραπάνω στο φινάλε της τρίτης περιόδου).

Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο με τις δυο ομάδες ισόπαλες. Όπως και στον νοκ άουτ αγώνα με τις ΗΠΑ την Κυριακή το πρωί. Ο Ντι Φούλβιο αφού πήρε το εξάμετρο, σούταρε μπροστά από τον Παπαναστασίου, νίκησε τον Ζερδεβά κι έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ιταλία (7-6). Στη συνέχεια πήραμε ακόμη μια αποβολή αλλά είχαμε μια νέα λάθος επιλογή στον παραπάνω (λάθος Φουντούλη) ωστόσο πήραμε και πάλι μπάλα μετά το επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε στον Αϊκάρντι. Χάθηκε και η επόμενη επίθεση με το μακρινό σουτ του Κολόμβου και η Ιταλία πήρε την τρίτη αποβολή του Φουντούλη (οριστικά εκτός) αλλά βγήκε η άμυνα κι αυτή στο λιγότερο! Άμυνα παίζαμε αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ερχόταν με την Εθνική μας να μην έχει καθαρό μυαλό στα κρίσιμα λεπτά του προημιτελικού.

Οι Ιταλοί πήραν νέα αποβολή αλλά πάλι δεν σκόραραν (3/10 στον παραπάνω) τρία λεπτά για το τέλος, με τη «γαλανόλευκη» να κερδίζει στη συνέχεια τη δική της ποινή. Ο Βλάχος κάλεσε το δεύτερο τάιμ άουτ που έχει δικαίωμα, στον κρίσιμο παραπάνω για την Εθνική μας δυόμιση λεπτά για το φινάλε.

Ο Γούνας εκτέλεσε ο Ντελ Λούνγκο έβγαλε εντυπωσιακά και κράτησε το 7-6. Οι Ιταλοί δεν σούταραν καν, στη συνέχεια το σουτ του Γενηδουνιά δεν είχε τύχη ενώ το σουτ του Ντι Φούλβιο σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Σκουμπάκης εκτέλεσε 50’’ πριν από το τέλος άουτ ενώ και το σουτ του Φούλβιο δεν είχε τύχη 25’’ για το φινάλε. Δυστυχώς στην τελευταία επίθεσή μας, ο Βλαχόπουλος έχασε τη μπάλα από τον Ρεντζούτο και τα πάντα τελείωσαν...

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-0

ΙΤΑΛΙΑ: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελότο 1, Ρεντζούτο, Ετσενίκε, Φίγκαρι 1, Μποντέγκας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.