Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Μετά την Κίνα, το Σινικό Τείχος των ΗΠΑ

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών από το Σάββατο και μετά τη νίκη επί της Κίνας φιγουράρει στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Για να βρεθεί στα ημιτελικά καλείται τη Δευτέρα το πρωί (8.00) να αφήσει εκτός τις ΗΠΑ. Το…Σινικό Τείχος της Παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Μετά την Κίνα, το Σινικό Τείχος των ΗΠΑ

Η ήττα της πρεμιέρας από την Ισπανία, δεν μας έστειλε μόνο πάνω στην Κίνα αλλά και στην…αγκαλιά των ΗΠΑ. Της κορυφαίας ομάδας στον κόσμο στη γυναικεία υδατοσφαίριση που έχει ξεχάσει τι πάει να πει ήττα.

Τις ΗΠΑ των γνωστών μας Τζόνσον, Χαραλαμπίδη που φέτος ήταν στη Βουλιαγμένη (η δεύτερη στο Καζάν το 2015 έπαιζε στην Εθνική μας ομάδα αλλά δυστυχώς στη συνέχεια επέλεξε ΗΠΑ) αλλά και των Στέφενς (αρχηγός), Νιούσουλ που βρήκε μπροστά του ο Ολυμπιακός στον τελικό της LEN Euroleague στο Σαμπαντέλ.

Στην ομάδα συνεχίζουν το «θωρηκτό» Μελίσα Σάιντεμαν (θα ήθελε κάθε προπονητής για την άμυνά του), οι σπουδαίες Κέιλι Γκίλκριστ, Ρέιτσελ Φάταλ, Άλις Γουίλιαμς αλλά και οι αδερφές Φίσερ, Άρια και Μακένζι.

Εξαιρετικό τουρνουά κάνουν και οι νεότερες Χάουσχιλντ, Μούσελμαν όπως και η τερματοφύλακας Αμάντα Λόγκαν, όταν βέβαια δεν παίζει η Τζόνσον.

Ρεκόρ 130-4

Η ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν τα τελευταία χρόνια είναι…χείμαρρος αλλά αξίζει να σταθούμε στην τελευταία τετραετία. Οι Αμερικανίδες έχουν δώσει 134 ματς και έχουν κερδίσει τα 130 (!). Μόνο η Αυστραλία έχει κερδίσει τις ΗΠΑ, τέσσερις φορές τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Φέτος το ρεκόρ τους είναι 19-0 ενώ το 2016 που πήραν και το χρυσό στο Ρίο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν 40-2! Το 2017 όπου κατέκτησαν το Παγκόσμιο στη Βουδαπέστη είχαν ρεκόρ 38-1 ενώ πέρσι τελείωσαν το έτος (2018) με 33 νίκες και μόλις μια ήττα! Οι ΗΠΑ έχουν κατακτήσει το χρυσό στους δυο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες (2012, 2016), στα δυο τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017), στα δυο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα (2010, 2014) ενώ έχουν κατακτήσει και τα έξι τελευταία World League (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019)!

Αυτό σημαίνει πως από το 2012 μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ δεν έχουν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μόλις σε δυο μεγάλες διοργανώσεις. Στο World League του 2013 στο Πεκίνο (χάλκινο) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την ίδια χρονιά στη Βαρκελώνη.

Μάλιστα στην Καταλονία, είχαν κερδίσει την Εθνική μας στα πέναλτι (15-12 με την Αβραμίδου να σημειώνει 4 γκολ) και είχαν πάρει την 5η θέση. Η ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν πρόσφατα, έκανε κοινή προετοιμασία με την Εθνική μας και επί Αμερικανικού εδάφους κέρδισε με άνεση και τα τέσσερα φιλικά (17-6, 14-3, 14-3, 18-7).

Είναι ένα σύνολο που παίζει εξαιρετική άμυνα και σε αρκετές περιπτώσεις σκληρή, ωστόσο το χειρότερο για κάθε ομάδα που την αντιμετωπίζει, είναι πως οι Αμερικανίδες δίνουν ένα φοβερό ρυθμό στο παιχνίδι τους και δεν σταματάνε.

Είναι η dream team της γυναικείας υδατοσφαίρισης και εάν η Εθνική μας καταφέρει να την αφήσει εκτός, θα μιλάμε για «θαύμα».

Το πρωί της Δευτέρας λοιπόν τα σπουδαία στις οκτώ το πρωί.