Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Φοβερός ο Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού, σαρώνει η Κροατία

Η Κροατία συνέτριψε 17-7 τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στην οκτάδα του Παγκοσμίου, με τον Μάρο Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού να σκοράρει τρεις φορές!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Φοβερός ο Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού, σαρώνει η Κροατία

Η Κροατία σε έναν όμιλο με Αυστραλία και ΗΠΑ, κατάφερε μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές να κλειδώσει την απευθείας πρόκρισή της στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στην πρεμιέρα ισοπέδωσε την Αυστραλία (14-4), με τον Μάρο Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού να σκοράρει μία φορά. Σήμερα (17/7), για τη δεύτερη αγωνιστική σκόρπισε τις ΗΠΑ (17-7) με τον Κροάτη περιφερειακό του Θρύλου να σημειώνει τρία γκολ και να είναι εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Απίθανη Κροατία, σκόραρε ο Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού

Η Κροατία δείχνει από τις πρώτες αγωνιστικές πως είναι το μεγάλο φαβορί για να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Να διατηρήσει τα σκήπτρα της, αφού το 2017 στη Βουδαπέστη είχε κατακτήσει και πάλι το χρυσό.

Σοκ με Βάργκα αλλά κέρδισε η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία εκ των φαβορί για να ανέβει στο βάθρο, έχασε τον αρχηγό της και καλύτερό της παίκτη, Ντένες Βάργκα. Όπως ανακοίνωσε η Ουγγρική ομοσπονδία, ο τραυματισμός του στον αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία στην πρεμιέρα ήταν πιο σοβαρός από ότι αρχικά είχε φανεί.

Στην Ουγγαρία τη Δευτέρα (15/7) έκαναν λόγο για τραυματισμό στο δάχτυλο αλλά οι εξετάσεις έδειξαν σπάσιμο! «Το Παγκόσμιο για τον Ντένες τελείωσε. Θα παραμείνει μαζί μας στην Κορέα» ανέφεραν οι Ούγγροι.

Βέβαια οι «Μαγυάροι» στον πρώτο τους αγώνα, χωρίς τον αρχηγό τους, κατάφεραν να κερδίσουν το ντέρμπι με την Ισπανία (13-11) και να κλειδώσουν την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα.

Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι και το 15ο λεπτό (6-6). Ακολούθησε ένα 6-0 των Ούγγρων και τα πάντα τελείωσαν, με τους Ισπανούς στο φινάλε να μαζεύουν τη διαφορά.

Έτσι η Ουγγαρία έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά την Κροατία που περνά απευθείας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.