Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Οι Αμερικανίδες περιμένουν στα προημιτελικά!

Η συντριβή από την Ισπανία (14-4) στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...έστειλε τις γυναίκες στα «θηρία». Και όταν λέμε «θηρία» δεν εννοούμε φυσικά την Κίνα που λογικά θα αντιμετωπίσει η «γαλανόλευκη» στο χιαστί αλλά την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ που περιμένει στα προημιτελικά!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Οι Αμερικανίδες περιμένουν στα προημιτελικά!

Ο αγώνας με την Ισπανία στην πρεμιέρα φυσικά και δεν ήταν εύκολος για τις γυναίκες. Φυσικά και η ήττα ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα φυσικά η συντριβή και η εικόνα της Εθνικής μας που πάρα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Δεδομένο πρώτο. Μετά το σημερινό 20-4 επί της Κούβας...κλείδωσε η πρόκριση της Εθνικής μας στην επόμενη φάση.

Δεδομένο δεύτερο. Η Ισπανία είναι πρώτη και εμείς θα παίξουμε με το Καζακστάν τα ξημερώματα της Πέμπτης (03.50) για τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Η λογική λέει πως θα κερδίσουμε και θα τερματίσουμε πίσω από την Ισπανία, στη δεύτερη θέση του Γ’ Ομίλου. Μια θέση που σε...στέλνει αγκαλιά στις ΗΠΑ στα προημιτελικά, εάν και εφόσον βέβαια περάσεις το νοκ άουτ αγώνα.

Δεδομένο τρίτο. Η Εθνική ΗΠΑ, η καλύτερη στον κόσμο την τελευταία πενταετία στις γυναίκες, σήμερα (16/7) κέρδισε 12-9 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ολλανδία, σε έναν αγώνα που έμεινε στον πάγκο η Άσλεϊ Τζόνσον και κλείδωσε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Το Σάββατο (20/7) οι Αμερικανίδες θα μάθουν τον αντίπαλό τους.

Μετά τα αποτελέσματα των δυο πρώτων αγωνιστικών στις γυναίκες, η λογική λέει το Σάββατο (20/7) στις εννέα το πρωί, αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας γυναικών στο δρόμο για την οκτάδα, θα είναι η Κίνα.

Οι Ασιάτισσες σήμερα (16/7) έχασαν από την Αυστραλία με 14-12. Το ματς ήταν ντέρμπι, τα «καγκουρό» (3 γκολ η Γκόφερς και 1 η Μπάγκλινγκ που έπαιξαν στον Ολυμπιακό) ξέφυγαν 14-10, οι Κινέζες μείωσαν (14-12) αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι παραπάνω.

Την τελευταία αγωνιστική, η Κίνα παίζει με την Ιταλία (9-7 νίκησε σήμερα την Ιαπωνία και έκανε το δύο στα δύο) και η Αυστραλία με την Ιαπωνία.

Η Ιταλία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά όχι την πρωτιά (θέλει ένα βαθμό) και δεν θα είναι αδιάφορη με την Κίνα, που δύσκολα θα αποφύγει την τρίτη θέση στον όμιλό της (δ’) και θα...πέσει πάνω στη δεύτερη του ομίλου μας (γ’) που λογικά θα είναι η Εθνική μας.

Οι αναμνήσεις που...ξυπνά η Κίνα είναι ονειρικές αφού το 2011 μέσα στη Σαγκάη, η Εθνική με τον Γιώργο Μορφέση και τότε στον πάγκο κέρδισε στον τελικό και κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Από εκείνη την ομάδα, συνεχίζουν οι Αβραμίδου, Ασημάκη, Τσουκαλά, ο Μορφέσης φυσικά ενώ τότε ήταν παίκτρια, η τωρινή βοηθός, Γερόλυμου!

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις ΗΠΑ που έχουν ξεχάσει τι πάει να πει ήττα. Η ουσία είναι πως εάν η Εθνική μας προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, θα βρει απέναντί της την καλύτερη ομάδα στον κόσμο εδώ και μια πενταετία.

Η…άγνωστη dream team

Για να αποφύγει η Εθνική μας τις ΗΠΑ στη φάση των «8», θα πρέπει να χάσει αύριο από το Καζακστάν, να τερματίσει τρίτη στον όμιλο και εφόσον προκριθεί από το χιαστί παιχνίδι (η Αυστραλία λογικά θα είναι δεύτερη στον Δ’ όμιλο), τότε θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Ρωσία ή την Ουγγαρία.

Η Κορέα έγραψε ιστορία!

Στο Β’ Όμιλο, η Ρωσία μπορεί να συνέτριψε 30-1 τη διοργανώτρια Νότια Κορέα αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για τα κορίτσια της «οικοδέσποινας». Η Κιουνγκ περίπου τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος σκόραρε για το 27-1 και όλος ο πάγκος της Κορέας λίγο έλειψε να πέσει στο νερό για να πανηγυρίσει. Είναι το πρώτο τέρμα της Κορέας σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση και όπως είναι λογικό η σκόρερ έγινε πρώτο θέμα στην πατρίδα της. Στο ντέρμπι του ομίλου η Ουγγαρία επικράτησε του Καναδά με 15-14.

Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η επόμενη αγωνιστική (Πέμπτη)

Α’ Όμιλος: ΗΠΑ – Ολλανδία 12-9, Ν. Αφρική – Ν. Ζηλανδία 4-17.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες): ΗΠΑ 4, Ολλανδία 2, Ν. Ζηλανδία 2, Ν. Αφρική 0.

Επόμενη: Ν. Αφρική – ΗΠΑ (10.30), Ν. Ζηλανδία – Ολλανδία (11.50)

Β’ Όμιλος: Κορέα – Ρωσία 1-30, Καναδάς – Ουγγαρία 14-15.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες): Ουγγαρία 4, Ρωσία 4, Καναδάς 0, Κορέα 0.

Επόμενη: Κορέα – Καναδάς (13.10), Ουγγαρία – Ρωσία (14.30)

Γ΄ Όμιλος: Ισπανία – Καζακστάν 18-6, Κούβα – Ελλάδα 4-20.

Βαθμολογία (2 αγώνες): Ισπανία 4, Ελλάδα 2, Καζακστάν 2, Κούβα

Επόμενη: Κούβα – Ισπανία (02.30), Ελλάδα – Καζακστάν (03.50)

Δ’ Όμιλος: Αυστραλία – Κίνα 14-12, Ιαπωνία – Ιταλία 7-9

Βαθμολογία (2 αγώνες): Ιταλία 4, Αυστραλία 2, Κίνα 2, Ιαπωνία 0 (13-17)

Επόμενη: Ιαπωνία – Αυστραλία (5.10), Ιταλία – Κίνα (6.30).