Πόλο: Τέταρτη ήττα για την Εθνική γυναικών από τις ΗΠΑ (18-7)

Η Εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 18-7, στο τέταρτο και τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανζού.

Πόλο: Τέταρτη ήττα για την Εθνική γυναικών από τις ΗΠΑ (18-7)

Μια ακόμη ήττα για την Εθνική γυναικών από την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, τις ΗΠΑ. Η «γαλανόλευκη» μετά τις τρεις ήττες στα τρία πρώτα φιλικά, έχασε και στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της. Αυτή τη φορά με 18-7.

Οι ΗΠΑ έδειξαν από την αρχή την ανωτερότητά τους, παίρνοντας στο ημίχρονο αέρα 11 τερμάτων (12-1)! Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο δεύτερο μισό του αγώνα, με το τελικό σκορ να είναι 18-7.

Η Εθνική, μετά το τελευταίο φιλικό στο Σαν Φρανσίσκο, αναχωρεί τη Δευτέρα (8/7) για τη Σεούλ και από εκεί για την Γκουανζού, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (14-28/7).

Η Εθνική μας για ακόμη μια φορά ήταν κάκιστη στην παίκτρια παραπάνω (1/9) ενώ οι Αμερικανίδες είχαν 4/8. Τα κορίτσια του Μορφέση είχαν συνολικά 25% στα σουτ ενώ οι ΗΠΑ 58%.

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός στο πρώτο ημίχρονο χρησιμοποίησε την Ιωάννα Σταματοπούλου (14.3% στις αποκρούσεις) στο τέρμα και στο δεύτερο την Μαρία Κοτσιώνη, με τη δεύτερη να έχει καλύτερη παρουσία (45.5% στις αποκρούσεις) σε αυτό το φιλικό παιχνίδι. Για τη χρυσή Ολυμπιονίκη ξεκίνησε η Άσλεϊ Τζόνσον (66.7% στις αποκρούσεις) και στην επανάληψη αγωνίστηκε η Αμάντα Λόγκαν (40% στις αποκρούσεις).

Τα οκτάλεπτα: 6-1 , 6-0 , 2-3 , 4-3
ΗΠΑ: Λόγκαν, Ράνεϊ, Σάιντμαν, Φατάλ 1, Χαουζτσάιλντ, Στέφενς 2, Νιούσουλ Τ. 2, Νιούσουλ Κ. 2, Φίσερ Α. 2, Γκίλκριστ 1, Φίσερ Μ. 5, Γουίλιαμς 3, Τζόνσον
Ελλάδα: Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 3, Κώτσια, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Νίνου, Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Κοτσιώνη