Πόλο: Αναδιάρθρωση στις γυναίκες, παραμένει στην Α1 η ΝΕ Πατρών

Η ΝΕ Πατρών παραμένει στην Α1 γυναικών στο πόλο μετά την απόφαση της ΚΟΕ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση. Καταργείται η Β’ Εθνική και ποια είναι τα φαβορί για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Πόλο: Αναδιάρθρωση στις γυναίκες, παραμένει στην Α1 η ΝΕ Πατρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, εξετάζοντας το αίτημα της ολότητας των Σωματείων, καθώς επίσης και τη σύμφωνη γνώμη των ομοσπονδιακών τεχνικών, αποφάσισε την αναδιάρθρωση των Κατηγοριών στα πρωταθλήματα πόλο των Γυναικών, από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2019-20).

Στην Α1 γυναικών παραμένουν οι 8 ομάδες του φετινού (2018-19) πρωταθλήματος και προστίθενται οι δύο (2) πρώτες ομάδες του φετινού (2018-19) πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Στην ουσία δεν υποβιβάζεται η ΝΕ Πατρών που ηττήθηκε στα πλέι άουτ από τη Λάρισα.

Έτσι οι οκτώ σίγουρες ομάδες της νέας σεζόν είναι οι Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Εθνικός, Γλυφάδα, Ρέθυμνο, Νηρέας Χαλανδρίου, ΝΟ Λάρισας, ΝΕ Πατρών. Για να συμπληρωθεί το παζλ θα πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι δυο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 γυναικών.

Ο Πανιώνιος που ήταν το φαβορί για να πάρει το ένα και το μοναδικό εισιτήριο λογικά δεν θα χάσει την άνοδο για την Α1 γυναικών, μετά και τα αποτελέσματα του α’ γύρου. Τώρα έχει ελπίδες και ο Τρίτων Αμαρουσίου να ανέβει ως δεύτερος όπως και ο ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ που επίσης διεκδικεί την άνοδο θα πρέπει στο β’ γύρο να κάνει απίθανα πράγματα για να τερματίσει στην πρώτη δυάδα.

Η βαθμολογία μετά και τον α’ γύρο της τελικής φάσης έχει διαμορφωθεί ως εξής: Πανιώνιος 9, Τρίτων Αμαρουσίου 6, ΟΦΗ 3, ΠΑΟΚ 0. Οι αγώνες του Β' Γύρου θα διεξαχθούν 19-21 Ιουλίου.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό από την Α2, δεν υπάρχει πλέον καμία αγωνία, αφού παραμένουν στην κατηγορία όλες οι ομάδες (πλην φυσικά των 2 πρώτων που ανεβαίνουν στην Α1) του φετινού (2018-19) πρωταθλήματος και προστίθενται όλες οι ομάδες της Β' Εθνικής που καταργείται.