Η Προ Ρέκο ανακοίνωσε τον Μπούσλιε

Ο Άντρο Μπούσλιε από σήμερα το πρωί είναι και τυπικά παίκτης της Προ Ρέκο, με τους Ιταλούς να ανακοινώνουν την απόκτηση τέως άσου του Ολυμπιακού. Ούτε κουβέντα για τους τίτλους του Κροάτη οι γείτονες!

Η Προ Ρέκο ανακοίνωσε τον Μπούσλιε

Η Προ Ρέκο είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Άντρο Μπούσλιε. Η πανίσχυρη Ιταλική ομάδα που τα δυο τελευταία χρόνια έχει χάσει από τον Ολυμπιακό στο Champions League (Γένοβα τελικό, Ανόβερο ημιτελικό) διαθέτει πλέον στο ρόστερ της, δυο από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο.

Τον 33χρονο αρχηγό της Εθνικής Κροατίας, Άντρο Μπούσλιε που έπαιζε στον Ολυμπιακό την τελευταία τριετία και τον επίσης 33 ετών αρχηγό της Εθνικής ομάδας του Μαυροβούνιου, Αλεξάνταρ Ίβοβιτς.

Ο Μπούσλιε που θα παίξει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Ιταλία (το 2015 μετά τη Γιουγκ έπαιξε για έναν χρόνο στην Ποζίλιπο πριν μετακομίσει στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό όπου και έμεινε την τελευταία τριετία) θα σμίξει με τον Ράτκο Ρούντιτς.

Τον προπονητή που οδήγησε τους Μπούσλιε, Πάβιτς, Ομπράντοβιτς, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς, Σούκνο και τα άλλα παιδιά της Κροατίας στην κορυφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Τον «τύραννο» όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του που πήγε πέρσι στη Ρέκο για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης αλλά έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό του Θοδωρή Βλάχου.

«Ο πιο πετυχημένος τεχνικός»

Το «θηρίο» Άντρο Μπούσλιε είπε για την επιλογή του να μετακομίσει στην Ιταλική ομάδα: «Επέλεξα την Προ Ρέκο γιατί είναι ένα μεγάλο κλαμπ, με τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία του αθλήματος και ένα ρόστερ γεμάτο πρωταθλητές. Με κάποιους από αυτούς έχω συνεργαστεί και είναι χαρά μου που θα τους βρω στη νέα μου ομάδα. Εύχομαι να συνεισφέρω για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι η κατάκτηση του Champions League».

Ο Μπούσλιε στη Γένοβα θα είναι συμπαίκτης με τους συμπατριώτες τους, Νίκσα Ντόμπουντ και Μάρκο Μπίγιατς. Όχι όμως και με τον Μπούκιτς, ο οποίος έφυγε και επέστρεψε στην πατρίδα του για να φορέσει το σκουφάκι της Μλάντοστ.

«Ένας από τους πιο δυνατούς στον κόσμο»

Ο πρόεδρος της Προ Ρέκο, Μαουρίτσιο Φελούγκο, ο οποίος έχει φορέσει με επιτυχία το σκουφάκι των Ιταλών, είπε για την απόκτηση του Μπούλιε: «Είναι ένας παίκτης τοπ επιπέδου. Είναι ένας από τους πιο δυνατούς στον κόσμο. Είναι τιμή μας που επέλεξε τη Ρέκο, στην Ολυμπιακή χρόνια. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, με φυσικά και τεχνικά χαρίσματα και τεράστια προσωπικότητα. Θα είναι πάρα πολύ χρήσιμος στα κρίσιμα παιχνίδια. Τον καλωσορίζουμε και ελπίζουμε να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».

Καμία αναφορά στους τίτλους!

Στην ανακοίνωση των Ιταλών δεν υπάρχει καμία αναφορά στους τίτλους που έχει κατακτήσει ο Άντρο Μπούσλιε με τον Ολυμπιακό αλλά και με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει κατακτήσει το Champions League με δυο διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακός, Γιουγκ) και με την Εθνική Κροατίας έχει σαρώσει τα πάντα εδώ και δώδεκα χρόνια. Πάλι καλά που οι Ιταλοί στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως είναι χρυσός Ολυμπιονίκης (2012) και Παγκόσμιος Πρωταθλητής (δυο φορές μάλιστα).