Παπαναστασίου για Γιόκοβιτς: Τεράστια μεταγραφή για τον Ολυμπιακό

Ο διεθνής περιφερειακός Αλέξανδρος Παπαναστασίου μίλησε στο fosonline.gr για την μεταγραφή του τέως συμπαίκτη του Μάρο Γιόκοβιτς στον Ολυμπιακό και την απόκτηση των Μπουλιούμπασιτς, Μίτροβιτς από τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Παπαναστασίου για Γιόκοβιτς: Τεράστια μεταγραφή για τον Ολυμπιακό

Ο καταλληλότερος Έλληνας για να μιλήσει αυτή τη στιγμή για τον Μάρο Γιόκοβιτς δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Το διεθνή περιφερειακό, ο οποίος την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε την τύχη να παίξει μαζί με τον Κροάτη άσο στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Το νέο αστέρι της ελληνικής υδατοσφαίρισης μίλησε στο fosonline.gr για την απόκτηση του αριστερόχειρα Κροάτη από τον Ολυμπιακό αλλά και τις μεταγραφές των Μπουλιούμπασιτς, Μίτροβιτς.

«Άριστος χαρακτήρας, στεναχωρήθηκα που τον χάσαμε»

Ο Παπαναστασίου που πέρσι άφησε τη Γλυφάδα και έκανε το μεγάλο άλμα με την μετακίνησή του στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ μας είπε «η αλήθεια είναι πως μιλήσαμε. Έχουμε άριστες σχέσεις. Είναι καταπληκτικός χαρακτήρας. Μίλησα μαζί του και ήταν χαρούμενος που θα παίξει στον Ολυμπιακό. Είναι πρόκληση για εκείνον ο Ολυμπιακός και θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Έχει τα στοιχεία για να προσφέρει μέσα στον αγώνα σε πολλούς τομείς. Είναι έμπειρος και καταπληκτικός χαρακτήρας. Θα δέσει αμέσως με την ομάδα. Δεν θα έχει πρόβλημα. Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός για να καλύψει τις απουσίες των τριών σπουδαίων Κροατών που έφυγαν αλλά και του Γιάννη Φουντούλη στην περιφέρεια. Η αλήθεια είναι πως εγώ στεναχωρήθηκα με την αποχώρησή του. Έχει στοιχεία καταπληκτικά. Δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ούτε με τους νέους κανονισμούς. Είναι εξαιρετικός. Σίγουρα στην Ελλάδα υπάρχει ένα ζήτημα με τους αριστερόχειρες και δεν υπάρχουν αρκετοί αλλά είδαμε πως ο Ολυμπιακός φέτος με δεξιόχειρες να είναι πρώτοι σκόρερ έφτασε στον τελικό του Champions League. Ο Γιόκοβιτς είναι ένας αριστερόχειρας που θα δώσει το κάτι παραπάνω στην περιφέρεια και φυσικά στις επιθέσεις με παίκτη περισσότερο».

«Τα έμαθε όλα από τους Κροάτες»

Σε ερώτηση για το εάν του είπε κάτι για τον Ολυμπιακό και την πατρίδα μας αλλά και γιατί έφυγε από τη Γιουγκ, ο διεθνής άσος τόνισε «δεν χρειάστηκε να του πω εγώ πολλά. Τα έμαθε όλα από τους Κροάτες που είχε ο Ολυμπιακός. Η αλήθεια είναι πως εγώ δεν χρειάστηκε να του πω πολλά. Ξέρει για την ομάδα, τον κόσμο της και φυσικά είναι χαρούμενος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ακουγόταν σαν φήμη πως θα αποχωρήσει αλλά δεν ξέραμε και δεν είχαμε ακούσει τίποτα για τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω γιατί έφυγε αλλά σίγουρα δεν υπήρχε κανένα θέμα με την ομάδα αφού παίζει από μικρός στη Γιουγκ. Απλά οι παίκτες παγκοσμίου επιπέδου σε αρκετές περιπτώσεις, αναζητούν κάτι νέο στην καριέρα τους. Μια νέα πρόκληση και για τον Μάρο ο Ολυμπιακός όπως είπα και πριν είναι μια μεγάλη πρόκληση».

«Δεν είναι στοίχημα, είναι παίκτες επιπέδου Μπούσλιε, Πάβιτς, Ομπράντοβιτς»

Ο Παπαναστασίου επεσήμανε πως «όταν ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τους Μπούσλιε, Πάβιτς, Ομπράντοβιτς, δεν μπορούμε να πούμε πως ο Γιόκοβιτς είναι η καλύτερη μεταγραφή. Είναι στο επίπεδο των τριών παικτών που είχε ο Ολυμπιακός. Είναι στην κορυφή του κόσμου και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Το ίδιο ισχύει και για τους Μπουλιούμπασιτς, Μίτροβιτς. Δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα γιατί με τον Μάρο ήμασταν συμπαίκτες. Οι άλλοι δυο είναι καταξιωμένοι, έμπειροι με μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Δεν είναι στοίχημα. Η αξία τους είναι δεδομένη και των δυο».

«Ένα παιχνίδι χάσαμε…»

Για την πρώτη του σεζόν στη Γιουγκ και το final 8 στο Ανόβερο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Νέων Ανδρών, τόνισε «χάσαμε ένα παιχνίδι από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης. Δεν παίξαμε καλά. Μπήκαμε μουδιασμένα και ίσως να πληρώσαμε την απειρία μας. Από εκεί και πέρα η πορεία που κάναμε κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν καταπληκτική. Ίσως κάποιοι να μην μας περίμεναν και να αποτελέσαμε έκπληξη. Η ομάδα δεν αλλάζει την πορεία της. Στηρίζεται στα νεαρά παιδιά και βάζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Φέτος ήταν μια μεταβατική χρονιά, δεν θα είναι η επόμενη σεζόν μεταβατική. Πέρσι χάσαμε έμπειρους παίκτες αλλά με την πορεία μας στο Champions League, βάλαμε τις βάσεις για τη συνέχεια. Η Γιουγκ δεν είναι Προ Ρέκο και δεν θα γίνει σαν την Ιταλική ομάδα γιατί δεν έχει τα χρήματα αυτά να σπαταλήσει».

«Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε»

Τέλος για την Εθνική μας ομάδα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον επόμενο μήνα, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου δεν έψαξε για δικαιολογίες «οι νέοι κανονισμοί θα επηρεάσουν όλες τις ομάδες, όχι μόνο εμάς. Το ίδιο ισχύει για όλους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δουλεύουμε και προσπαθούμε μέσα από το τουρνουά να μάθουμε να λειτουργούμε με τους νέους κανονισμούς. Δεν είναι εύκολο. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Η ομάδα που θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα με τους νέους κανονισμούς, θα προχωρήσει και στη διοργάνωση».