Πάβιτς: «Είπα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως θα τελειώσω στο τέλος της σεζόν»

Ο Κροάτης τερματοφύλακας, Γιόσιπ Πάβιτς, αναφέρθηκε στο τέλος της καριέρας του, αλλά και στην παρουσία του στην ομάδα του Ολυμπιακού. 

Πάβιτς: «Είπα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως θα τελειώσω στο τέλος της σεζόν»

Ο Γιόσιπ Πάβιτς παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας για την καριέρα του, αλλά και για την παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει απόφαση και να συνεχίσει το πόλο: «Όχι, πραγματικά σταματώ. Νομίζω ότι έχει έρθει η δική μου ώρα γι’ αυτό».

Για το πότε αποφάσισε ότι θα κρεμάσει το σκουφάκι του: «Λοιπόν, αυτό ακριβώς το αποφάσισα την προηγούμενη σεζόν. Συμφώνησα με τον Ολυμπιακό και είπα στους ανθρώπους της ομάδας ότι θα τελειώσω την καριέρα μου αυτή τη σεζόν».

Για τον τελικό του LEN Champions League στο Ανόβερο: «Ήταν αλήθεια, ήμασταν πολύ κοντά, επιστρέψαμε στον τελικό στο τελευταίο 8λεπτο, αν και βρισκόμασταν πίσω με 3 γκολ, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη. Δώσαμε κυριολεκτικά όλες μας τις δυνάμεις, αλλά δεν τα καταφέραμε, σίγουρα, όμως, αυτό δεν αναιρεί μια ακόμη θαυμάσια σεζόν: τρεις τελικοί στο Champions League τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Είμαστε η μόνη ομάδα που το έχει πετύχει αυτό».

Για έναν απολογισμό της τεράστιας καριέρας του: «Κοιτάω την καριέρα μου και είμαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος. Απέφυγα σοβαρούς τραυματισμούς, έπαιξα σε τρεις κορυφαίους συλλόγους της ιστορίας, Γιαντράν Σπλιτ, Μλάντοστ και Ολυμπιακό και αγωνίστηκα και με την εθνική ομάδα. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για μένα να κάνω περισσότερα».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον τίτλο η κάποια επιτυχία μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια: «Πάνω απ ‘όλα και χωρίς αμφιβολία είναι το χρυσό στο Λονδίνο. Ωστόσο, έχω στην καρδιά μου όλα τα μετάλλια και τα τρόπαια που έχω κερδίσει. Αυτό που ξεχωρίζω είναι τους ανθρώπους που με έκαναν να παίξω πόλο. Είναι ωραίο να διαβάζεις τι έχεις κατακτήσει, αλλά οι μνήμες των φίλων μου είναι πολύ πιο ελκυστικές για μένα».