Καλό το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αλλά υπάρχει και το πόλο

O Διονύσης Γιάννης γράφει στο ΦΩΣ για το πόλο που βρίσκεται στη σκιά του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Καλό το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αλλά υπάρχει και το πόλο

Όσο κάποιοι ασχολούνται μόνο με τα μεταγραφικά σενάρια του καλοκαιριού, μία ομάδα ετοιμάζεται να κερδίσει και πάλι όλη την Ευρώπη, σε ένα άθλημα που ξεχνάει εύκολα ο Έλληνας φίλαθλος. Η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και όπως είθισται κάθε χρόνο τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια κάνουν την εμφάνισή τους. Οι φίλοι των ομάδων ακούν και διαβάζουν συνεχώς νέα ονόματα, άλλες φορές γνωστά στο ευρύ κοινό και άλλες φορές άγνωστα.

Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αποτελούν σημεία αναφοράς την περίοδο των μεταγραφών, καθώς αποτελούν τα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα στη χώρα μας.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όμως, υπάρχει ένα άλλο ομαδικό άθλημα ή μάλλον καλύτερα ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός συλλόγου που συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με υψηλές βλέψεις.Ο λόγος για την ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, η οποία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μπρέσια στο πλαίσιο του φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί να μην αποτελεί είδηση πως οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου θα αγωνιστούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει πολλές φορές στο παρελθόν το «παρών», αλλά μιας και το αναφέραμε, πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο κάτω από δύσκολες συνθήκες;

Όταν δεν έχεις τον δικό σου χώρο για να προετοιμαστείς κατάλληλα και όταν στις εγχώριες διοργανώσεις δεν βρίσκεις σθεναρή αντίσταση, πόσο εύκολο είναι να βρίσκεσαι δίπλα στις κορυφαίες ομάδες της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης;

Την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα μάς τη δίνουν καθημερινά οι εμφανίσεις των Πειραιωτών, που είναι έτοιμοι να φορέσουν για άλλη μια φορά το «ευρωπαϊκό κοστούμι» τους. Το έργο των πρωταθλητών Ευρώπης δεν θα είναι εύκολο, καθώς καραδοκούν σπουδαίες ομάδες που έχουν βάλει στο μάτι τον τίτλο και θέλουν να εκθρονίσουν τον Ολυμπιακό.

Το DNA του Ολυμπιακού βρίσκεται βαθιά στα σπλάχνα της ομάδας

Η παρουσία των «ερυθρολεύκων» στο φάιναλ 8 αποτελεί από μόνο της ένα σπουδαίο επίτευγμα. Πέρσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός ετοίμαζε βαλίτσες για τη Γένοβα, εκεί όπου είχε ραντεβού με την Ιστορία.

Έχοντας στο πλευρό τους τούς φίλους της ομάδας, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν την υπέρβαση και έριξαν στο καναβάτσο την Προ Ρέκο με 9-7, χάρη στα γκολ των Ομπράντοβιτς, Μπούσλιε, Γούνα, Φουντούλη (4), Δερβίση και Γενηδουνιά.

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού δείχνει τη θέληση και το πάθος που είχαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι καλούνται να εμφανίσουν ξανά αυτά τα δύο στοιχεία, αυτήν τη φορά στο Ανόβερο. Δεν χρειάζεται να γράψουμε ποιητικές φανφάρες, ούτε χρειάζεται να αναλύσουμε τι έγινε την περσινή χρονιά.

Το μόνο που χρειάζεται και θα ήταν καλό να αναφέρουμε είναι η προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας του Ολυμπιακού, που αθόρυβα καταφέρνει να σημειώνει επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Γι’ αυτό όταν ξεκινήσει το φάιναλ 8 θα πρέπει οι φίλοι της ομάδας να χειροκροτήσουν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τις προσπάθειες των Πειραιωτών.

Κλείνοντας, αλήθεια πόσες παραπάνω επιτυχίες θα είχε η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αλλά και η ίδια η ελληνική υδατοσφαίριση εάν είχαν οι «ερυθρόλευκοι» δικό τους κολυμβητήριο;

Την απάντηση ευελπιστούμε να τη δώσουν οι αρμόδιοι στο αμέσως προσεχές διάστημα, γιατί δεν γίνεται ο πρωταθλητής της Ευρώπης να μην έχει τον δικό του χώρο. Όπως και να ‘χει, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου αξίζουν το χειροκρότημα του κόσμου για την υπομονή και την επιμονή που δείχνουν και επειδή στην Ελλάδα ξεχνάμε εύκολα, καλό θα ήταν να θυμίσουμε πως οι Πειραιώτες ξεκίνησαν τη σεζόν μακριά από το «Π. Καπαγέρωφ», που ήταν κλειστό λόγω έργων. Δείγμα του πόσο δύσκολη ήταν και η φετινή χρονιά για την ομάδα.