Το πλούσιο ρόστερ του Ολυμπιακού «έστειλε» τη Νίνου στη Βουλιαγμένη

Η Ειρήνη Νίνου έμαθε τα... μυστικά του αθλήματος στον Πειραιά, αλλά το πλούσιο ρόστερ του Ολυμπιακού την έστειλε στο Λαιμό και η 17χρονη έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τη Βουλιαγμένη!

Το πλούσιο ρόστερ του Ολυμπιακού «έστειλε» τη Νίνου στη Βουλιαγμένη
Η Άσλεϊ Τζόνσον ανακηρύχθηκε MVP του Final-4 της Χίου, ωστόσο ο τίτλος θα μπορούσε να είχε πάει κάλλιστα και στη νυν συμπαίκτριά της στο ΝΟΒ, Ειρήνη Νίνου

Ειρήνη Νίνου. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η MVP του φάιναλ φορ του Κυπέλλου στη Χίο, αλλά η Άσλεϊ Τζόνσον έχει και το όνομα και τη χάρη. Η ουσία είναι πως η μόλις 17 ετών περιφερειακή, έβαλε το δικό της λιθαράκι για να πανηγυρίσει και πάλι ο ΝΟΒ, ύστερα από έξι χρόνια.

Τότε η Νίνου ήταν μόλις 11 ετών. Έξι χρονιά μετά λοιπόν, πριν καλά-καλά κλείσει τα 18, σκόραρε τρεις φορές απέναντι στην πρώην ομάδα της!

Κι όμως η Ειρήνη Νίνου έμαθε τα… μυστικά του αθλήματος και σήκωσε τις πρώτες κούπες με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Στα τμήματα υποδομής ξεχώρισε και πανηγύρισε πρωταθλήματα μίνι κορασίδων, κορασίδων και νέων γυναικών, σκοράροντας κατά ριππάς.

Μάλιστα τον Απρίλιο του 2017 μαζί με τις Σταματοπούλου, Ελευθεριάδου, Βάσω Πλευρίτου (και οι τρεις αντίπαλες στον μεγάλο τελικό της Χίου) σήκωσε το πρωτάθλημα μέσα στο Λαιμό με κόντρα στη Βουλιαγμένη, ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι που χάρισε και το τρόπαιο στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού με 9-7.

Το καλοκαίρι του 2017 πήρε και τη μεγάλη απόφαση. Μόλις στα 15 της χρόνια, άφησε τον Πειραιά και το πλούσιο ρόστερ του Ολυμπιακού -όπου η αλήθεια είναι πως δεν χωρούσε- και τράβηξε το δικό της δρόμο. Πήγε στο Λαιμό και στην ομάδα της Βουλιαγμένης, σε μια περίοδο όπου η Αλεξία Καμμένου «έχτιζε» ένα νεανικό σύνολο. Αμέσως πήρε λεπτά συμμετοχής σε Ελλάδα και Ευρώπη και στη Χίο πανηγύρισε και το πρώτο της τρόπαιο με το ΝΟΒ, απέναντι στην πρώην ομάδα της και σε παίκτριες με τις οποίες μεγάλωσε στον Πειραιά.

Η Ειρήνη Νίνου θα μπορούσε να είχε παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ των πρωταθλητών δεν είναι και το πιο εύκολο να βρεις θέση και να παίξεις. Η 15χρονη τότε πίστεψε στις δυνάμεις της, έκανε το βήμα και δυο χρόνια μετά μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας. Όχι φυσικά γιατί αυτό ήρθε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά γιατί βρήκε χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα του ΝΟΒ και παίζει στο υψηλότατο επίπεδο.

Στον Ολυμπιακό κανείς μα κανείς δεν μπορεί να πει κάτι. Όταν η Ειρήνη Νίνου αποχωρούσε πριν από δυο χρόνια, για να λέμε την αλήθεια, ανάθεμα κι αν γράφτηκε στις εφημερίδες η είδηση της μεταγραφής μιας 15χρονης τότε, στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης από τον Ολυμπιακό.

Το γεμάτο από έμπειρες και νεαρές ικανότατες παίκτριες ρόστερ του Θρύλου, έστειλε την Ειρήνη Νίνου στο Λαιμό. Θυμίζουμε πως το 2017 ο Ολυμπιακός έχασε στον τελικό της Ευρωλίγκας από την Κίνεφ Κίρισι ενώ έναν χρόνο μετά έφτασε στον τελικό του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ με αντίπαλο τη Ντουναϊσβάρος.