Ζερδεβάς: «Οφείλουμε στους εαυτούς μας να δείξουμε τι αξίζουμε στο Παρίσι»

Απογοητευμένος ο Μάνος Ζερδεβάς μετά την ήττα της Εθνικής από την Ιταλία, που την άφησε εκτός ημιτελικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ζερδεβάς: «Οφείλουμε στους εαυτούς μας να δείξουμε τι αξίζουμε στο Παρίσι»

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών μετά την ήττα από την Ιταλία (10-11), που άφησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκτός ημιτελικών Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ύστερα από δύο διαδοχικές κατακτήσεις μεταλλίων.

Σε δηλώσεις του ο τερματοφύλακας της Εθνικής, Μάνος Ζερδεβάς, είπε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Νομίζω η σημερινή εμφάνιση ήταν αρκετά καλή αν εξαιρέσουμε τα τελευταία τρία λεπτά. Είχαμε ένα ατυχές γεγονός με το Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη που μείναμε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο. Παρόλα αυτά δε χάσαμε το μυαλό μας και στο τέλος ενώ προηγούμασταν δύο γκολ δε πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Δε καταφέραμε να σκοράρουμε στον παίκτη παραπάνω εκεί που ήταν ίσως το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Δεχθήκαμε κάποια γκολ στο λιγότερο και στη κόντρα. Εκεί κρίνεται ένας τέτοιος αγώνας. Με θλίβει ιδιαίτερα που δε καταφέραμε να περάσουμε στη τετράδα γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει. Ευελπιστώ στο Παρίσι να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Σίγουρα μας πεισμώνει που δε καταφέραμε να περάσουμε στη τετράδα ούτε εδώ ούτε στο Ζάγκρεμπ γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας. Στη κρίσιμη στιγμή δε δείξαμε τη δουλειά που έχουμε κάνει και το ταλέντο μας. Παρόλα αυτά η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ’ όλα και πιστεύω θα το δείξουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Για το αν μπορεί η ομάδα να συνέλθει μετά απ’ αυτά τα δύο τουρνουά και να είναι στο Παρίσι έτοιμοι και όπως θέλουν τα ίδια τα μέλη της, απάντησε:

«Αρχικά κανείς δε θα μας πάρει αυτά που έχουμε καταφέρει. Δε ξεχνάμε την αξία μας. Έχουμε καταφέρει σημαντικά πράγματα τα τελευταία χρόνια που με δύο διοργανώσεις δε ξεχνιούνται. Είμαστε μια γενιά στην ελληνική υδατοσφαίριση που ίσως δεν έχει ξαναυπάρξει. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στη δουλειά που έχουμε κάνει και στο ταλέντο μας να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να δείξουμε στο Παρίσι τι αξίζουμε. Παίζοντας για την Εθνική ομάδα για μένα αποτελεί την απόλυτη τιμή και οφείλω στην Ελλάδα αλλά και στον ίδιο μου εαυτό να δίνω το 100% σε κάθε αγώνα. Το Παρίσι είναι πολύ κοντά και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε ξανά στην τετράδα».