Ελλάδα - Γαλλία 11-6: Ιδανική πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (highlights)

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επικράτησε της Γαλλίας με 11-6 στο πρώτο της παιχνίδι στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ελλάδα - Γαλλία 11-6: Ιδανική πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (highlights)

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών κυριάρχησε πλήρως απέναντι στη Γαλλία και έφτασε σε μία άνετη και εμφατική επικράτηση με 11-6, στον πρώτο της αγώνα για τον Β´ Όμιλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Ντόχα.

Η Εθνική μπήκε στην αναμέτρηση με τον αέρα της πρόσφατης επιτυχίας στο Ευρωπαϊκό (μετάλλιο και ολυμπιακή πρόκριση) και το ξεκίνημα βρήκε τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να έχουν το πάνω χέρι, πετυχαίνοντας τρία γκολ με τις Ξενάκη, Ελευθεριάδου και Νίνου. Ωστόσο, η ομάδα του Τεό Λοράντου βελτιώθηκε στη συνέχεια και βρήκε δύο γκολ από την περιφέρεια, για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο στο 3-2)

Το δεύτερο οκτάλεπτο η γαλανόλευκη έπαιξε εξαιρετική άμυνα και με τα γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου (αναδείχθηκε MVP του αγώνα) και της Ελληνιάδη έφτασε το σκορ στο 5-2, με τις Γαλλίδες να καταφέρνουν λίγο πριν την εκπνοή να εκμεταλλευτούν για πρώτη φορά την παίκτρια παραπάνω και να μειώσουν σε 5-3. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο, με την ελληνική ομάδα να είναι εκείνη που καθόριζε το τέμπο και τη Γαλλία εκείνη που ακολουθούσε, με τη γαλανόλευκη να έχει σωστές επιλογές στην επίθεση και να βρίσκει τέσσερα γκολ, γεγονός που την έφερε να προηγείται με 9-5. Με αυτό το άνετο μαξιλάρι ασφαλείας μπήκε στο τελευταίο οκτάλεπτο και διαχειριζόμενη τον ρυθμό έφτασε στο τελικό 11-6 υπέρ της.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-2, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη 1, Τριχά.

ΓΑΛΛΙΑ (Τεό Λοράντος): Ρικρό, Αντρέ, Ερτό 1, Μπουλουμπασί 1, Ζουλιέ 2, Χέρτζκα 1, Νταλουίν, Μπατού, Βερνού 1, Ρασπό, Ντολέ, Μαρτινό-Περέ, Αρντί.