Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Να φέρουμε και ένα Παγκόσμιο μετάλλιο»

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, Μαργαρίτα Πλευρίτου, μίλησε για τους στόχους της «γαλανόλευκης» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Να φέρουμε και ένα Παγκόσμιο μετάλλιο»

Με προορισμό τη Ντόχα αναχωρεί αύριο (2/1) η Εθνική ομάδας πόλο των γυναικών στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Μαργαρίτα Πλευρίτου, σε δηλώσεις της για τους στόχους της «γαλανόλευκης» στη διοργάνωση, τόνισε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

«Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούσε ένα μεγάλο βάρος. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε από το ευρωπαϊκό. Πηγαίνουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πιο ήρεμες στο τομέα αυτό αλλά από την άλλη υπάρχει το άγχος να φέρουμε άλλο ένα μετάλλιο αυτή τη φορά από παγκόσμιο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να καταφέρουμε αυτό που έχουμε βάλει στόχο».

Το τελευταίο φιλικό της Εθνικής ήταν με αντίπαλο τις ΗΠΑ, στην ήττα με 10-14, με την Πλευρίτου να σημειώνει:

«Είναι μεγάλη μας τιμή που έρχεται η ομάδα των ΗΠΑ στην χώρα μας και δίνουμε αυτά τα πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια. Το χρειαζόμαστε ως ομάδα. Δεν δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό αλλά δείξαμε πως παίζουμε πολύ καλή άμυνα, κάναμε κάποια λάθη που οι ΗΠΑ τα εκμεταλλεύτηκαν στο 100% και σημείωσαν εύκολα τέρματα. Κρατάμε την αγωνιστικότητα που έδειξαν στο παιχνίδι και συνεχίζουμε».

Κλείονοντας, τόνισε: «Μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά που έρχονται στους αγώνες μας πολλά μικρά παιδιά και μας στηρίζουν. Δείχνει ότι έχουν αρχίσει και μαθαίνουν το πόλο καθώς είναι ένα άθλημα που δεν το γνωρίζουν πάρα πολλοί. Είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που μας έχει φέρει δυο ολυμπιακά μετάλλια, το 2004 με τις γυναίκες και το 2021 με τους άνδρες, είναι το εθνικό μας άθλημα και ευχαριστώ όλο τον κόσμο που μας στηρίζει».