Σερβία – Ελλάδα 10-12: Για την 5η θέση η «γαλανόλευκη» στο Ευρωπαϊκό

Η Εθνική ανδρών επικράτησε 12-10 της Σερβίας και θα παίξει την Τρίτη (16/1) με το νικητή του Ρουμανία – Μαυροβούνιο για την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σερβία – Ελλάδα 10-12: Για την 5η θέση η «γαλανόλευκη» στο Ευρωπαϊκό

Για την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ θα παίξει η Εθνική ανδρών. Κέρδισε τη Σερβία με 12-10 και θα αναμετρηθεί την Τρίτη (16/1) με το νικητή του Ρουμανία – Μαυροβούνιο (παίζουν την Κυριακή το βράδυ στις 21.15).

Δυο γκολ που δέχθηκε η Εθνική στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου έδωσαν «αέρα» στη Σερβία (5-3) που εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα των παικτών του Θοδωρή Βλάχου στην άμυνα.

Αυτό άλλαξε στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Ελλάδα έπαιξε άμυνα και μετά το 6-4 των Σέρβων κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει με Βλαχόπουλο, Νικολαΐδη σε 6-6 αλλά πέρασε και μπροστά με τον Γενηδουνιά (6-7). Η «γαλανόλευκη» δέχθηκε εκ νέου γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα και έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με τις δυο ομάδες ισόπαλες (7-7).

Ακόμη πιο σφιχτές οι άμυνες στο τρίτο οκτάλεπτο αν και στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα είχαμε δυο γκολ. Αρχικά, ο Λάζιτς στον παραπάνω έγραψε το 8-7 για τη Σερβία και εν συνεχεία ο Φουντούλης εκ νέου σε επίθεση με έξτρα παίκτη έγραψε το 8-8 που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της περιόδου, αν και λίγο έλειψε ξανά η Ελλάδα να δεχθεί γκολ στο φινάλε (ο Ζερδεβάς έκανε φοβερή επέμβαση σε προσπάθεια του Γιάκσιτς).

Με δυο εξαιρετικές επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω, η Εθνική μπήκε δυνατά στην τελευταία περίοδο και ξέφυγε με δυο γκολ (8-10, 5.54 για το τέλος του αγώνα). Στη συνέχεια βγήκε η άμυνα με παίκτη λιγότερο, ο Γενηδουνιάς κέρδισε πέναλτι και ο Φουντούλης έγραψε το 8-11.

Ο Μάντιτς μείωσε 9-11 αλλά η Εθνική έπαιζε καταπληκτικά στον παίκτη παραπάνω και με τον Κάκαρη μετά την ασίστ του Γενηδουνιά πήγε ξανά τη διαφορά στο +3 (9-12).

Ο Ραντούλοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 10-12 σε έναν αγώνα που είχε πολύ καλό ρυθμό, δυνατές άμυνες, ωραίες φάσεις.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-4, 1-1, 2-4.

Σερβία: Φιλίποβιτς, Μάντιτς 3, Στραχίνια Ράσοβιτς 1, Ραντζέλοβιτς 1, Λάζιτς 2, Ραντούλοβιτς 2, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς, Μιλόγιεβιτς, Ούμποβιτς, Λούκιτς 1, Βίκτορ Ράσοβιτς, Μίτροβιτς.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.