Ισπανία – Ελλάδα 13-5: Βαριά ήττα στον ημιτελικό και όλα τώρα για το μετάλλιο

Η Εθνική γυναικών ηττήθηκε 13-5 από την Ισπανία και αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ισπανία – Ελλάδα 13-5: Βαριά ήττα στον ημιτελικό και όλα τώρα για το μετάλλιο

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά το εμπόδιο της Ισπανίας για την Εθνική γυναικών.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε επίδειξη δύναμης στον ημιτελικό απέναντι στη «γαλανόλευκη» της Αλεξίας Καμμένου που πλέον θα τα δώσει όλα στον μικρό τελικό (ηττημένος του Ολλανδία – Ιταλία) για να ανέβει στο βάθρο.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως εάν στον δεύτερο ημιτελικό (11/1, 21.30) η Ιταλία κερδίσει την Ολλανδία τότε ακόμη και μετάλλιο να πάρει η Ελλάδα δεν εξασφαλίζει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εάν η Ολλανδία επικρατήσει θα πάμε σε έναν μικρό τελικό το Σάββατο (13/1, 20.00) ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, για το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Γιαννοπούλου μπορεί στο ξεκίνημα να έκανε το 0-1 αλλά η συνέχεια ανήκε στην Ισπανία που επέβαλε τον ρυθμό. Κολυμπούσε όταν ήθελε, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, απέναντι στην Εθνική που δεν έπαιξε καλή άμυνα στην πρώτη περίοδο, δέχθηκε τέσσερα γκολ και έτσι φτάσαμε στο 4-1!

Η Ελλάδα είχε πολλά προβλήματα και στην επίθεση, με την Ισπανία να παίζει σκληρά στην άμυνά της ενώ είχε σε φανταστική βραδιά την Μαρτίνα Τέρε που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 75% στις αποκρούσεις ενώ η Διαμαντοπούλου είχε 44%.

Η Πέρεζ ήταν εκείνη που πέτυχε και το 5-1 για την Ισπανία, με την Έλενα Ξενάκη να σκοράρει για την Ελλάδα (5-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου) που ήταν χωρίς γκολ για περίπου 13 λεπτά!

Η Ισπανία συνέχισε να κάνει ότι θέλει και στο τρίτο οκτάλεπτο με την αριστερόχειρα Τζούντιθ Φόρκα να έχει δυο γκολ (7-2) και μια ασίστ (8-2 η Ορτίθ), απέναντι στη «γαλανόλευκη» που δεν υπήρχε μέσα στο νερό και δεν λειτουργούσε τίποτα σε άμυνα και επίθεση. Έτσι ήρθε και το 9-2 με την Κάμους, με την Έλενα Ξενάκη και σκοράρει και πάλι το μοναδικό τέρμα για την Εθνική στο τρίτο οκτάλεπτο (9-3).

Φυσικά τα πάντα είχαν κριθεί και στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα κοίταξε να μην ξεφύγει περισσότερο το σκορ, αλλά η Ισπανία χωρίς μάλιστα να φορτσάρει ιδιαίτερα όχι μόνο κράτησε αυτό το +6 αλλά έφτασε τη διαφορά και στο +8 (13-5).

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 4-1, 4-2.

Ισπανία (Όκα): Έστερ, Πιράλκοβα 1, Εσπάρ 1, Ορτίθ 2, Πέρεζ 1, Κρέσπι 1, Ρουίθ 1, Πένα 1, Φόρκα 3, Κάμους 1, Γκαρσία 1, Λέιτον, Τέρε.

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.